Miért nem lehet tisztességesen szurkolni?

Már régóta érlelődik bennem ez a téma, de eddig még sehol sem tudtam ennek megfelelő helyet és időt keríteni. Egészen idáig, mivel az F1-Zóna weboldala megfelelő helyet, illetve a nyári szünet megfelelő időt biztosít erre számomra.

Természetesen mindenki, aki követi a Forma 1-et, de akár bármilyen más versenysorozatot, az biztos, hogy talál valakit, vagy valakiket, pilótákat és csapatokat, akik közelebb állnak az adott szurkolóhoz, vagy csak szimplán szimpatikusabbak neki, mint a többiek. Legrosszabb esetben az ad0ott pilóta a legkevésbé szörnyen idegesítő számára, de lényeg a lényeg, valamilyen úton-módon kedvencet talál magának.

hungaroring-szurkolok-1024x577
Magyarországon a Ferrari a legnépszerűbb csapat

Ezzel természetesen semmi gond nincsen, sőt ez a normális, én például nagyon szeretem, amikor egy Vettel és egy Hamilton szurkoló keveredik ÉRTELMES, KULTURÁLIS vitába egymással, egy kérdéses szituáció során. Vagyis csak szeretném.

Sajnos egyre több az olyan szurkoló, akinek mondhat bárki bármit, felvették azt a bizonyos szurkolói szemüveget és onnantól kezdve csak egymás szidása megy. Hiába volt egy eset, ami egyértelműen az ő kedvenc pilótája hibája, az nem lehet, mert az ő kedvence nem hibázhat és kész. Innentől kezdve te felolvashatod neki betűről betűre az FIA szabálykönyvét, egy darab szót nem fog meghallani belőle.

Verstappen-szurkolók
A sajátunkat buzdítani, nem a többit kifütyülni!

Ennek nagyon jó példája, amit mi, az F1-Zóna szerkesztői a Német Nagydíj után megtapasztaltunk a Hamilton-féle záróvonal átlépés kapcsán.

[youtube https://www.grandprixzona.hu/://www.youtube.com/watch?v=ziYkPC3W7TQ&w=560&h=315]

Most nem is az a lényeg, hogy ki mit gondol az esetről, hanem az hogy a két tábor gyakorlatilag egymásnak esett, olyannyira hogy

gyakorlatilag a magyar szidta a magyart azért, mert egy német márkával, egy angol férfit, Németországban nem büntetett meg egy francia szervezet.

Na és ez az, ami szerintem már nem normális. Mindenkinek megvan, és meg is kell lennie a véleményének, de az, hogy valamilyen vita rasszista megnyilvánulásokba, a végletekig eltrágárkodva érjen véget minden komment-szekcióban, az már túlzás.

Tehát összegezve, sajnos ma már nem lehet vitaindító posztokat kirakni, ma már nem lehet véleményt leírni, ma már nem lehet állást foglalni anélkül, hogy minimum hárman ne forgatnák meg a virtuális tőrt a hátadban, illetve ott nem vita lesz, hanem veszekedés.

Mindeközben a pilóták tisztelik egymást (na jó persze itt is vannak kivételek), megtanulják kezelni azt, hogy ők nem ellenségek, hanem ellenfelek, pályán belül addig ütnék a másikat amíg mozog, de azon kívül tisztelik egymást, és vannak köztük nagyon jó cimborák is.

A fanoknak ez vajon miért nem megy ?

írta: Galambos Bence
2018.08.01.

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.