Townsville beszámoló – Elcsípni McLaughlint, de milyen áron!?

Egymás után a harmadik olyan hétvégén vagyunk túl, ami nem telhetett el Supercars forduló nélkül. Bár Townsville utcáin Jamie Whincup szárnyalt, ez még mindig kevésnek tűnik ahhoz, hogy elkaphassa a hétvégén felemásan teljesítő Scott McLaughlin-t.

Azt már a hétvége előtt sejteni lehetett, hogy a Red Bull Triple Eight alakulat jól fog szerepelni ezen a pályán, ugyanis 2009 óta 13 győzelmet arattak a trópusi Észak-Queensland fővárosában. Ebből tíz Whincup nevéhez fűződött, a bajnokság szupersztárja pedig tovább bővítette ezt a számot kettővel, lévén az első és a második versenyt is megnyerte a pole-ból indulva.

Kép forrása: Supercars.com

Ellenben csapattársa továbbra sem találja a ritmust: Shane Van Gisbergen a gyenge kvalifikációs eredmények miatt rendre belekeveredik valami incidensbe. Ezúttal sem történt másként, rögtön a szombati verseny rajtjánál idézett elő egy tömegbalesetet, miután kiforgatta Anton De Pasquale autóját. Velük együtt még legalább nyolc autó ütközött egymásnak, totális káoszt teremtve, ami ezen a szűk pályán nem meglepő. Ezzel viszont hatalmas lehetőséget biztosított a hátulról érkező McLaughlinnak, aki a belső íven, a „surranópályán” szépen előre slisszolt. A bajnoki éllovas sem lehetett elégedett időmérős teljesítményével az első két versenyen, viszont ügyesen felzárkózott, ezzel komoly kármentést végrehajtva pontok terén. A vasárnap délutáni versenyt ráadásul meg is tudta nyerni, ezzel javítva az átlagán.

Erős versenyhétvégét tudhat maga mögött Cameron Waters és Chaz Mostert is, mindketten két dobogós helyet szereztek, ezzel felzárkózva a pontverseny üldözőbolyába. Fabian Coulthard viszont továbbra sem tud csapattársa közelébe férkőzni, ezúttal is többnyire a mezőny hátsó régióiban körözött az új-zélandi.

Kép forrása: Townsville Bulletin

Összegezve a hétvégét: bár Whincup tényleg kihozta a hétvégéből a maximumot és mindhárom versenyt a dobogón fejezte be (ezzel a legtöbb pontot kaszálva), de még így se tudott komolyabban faragni a hátrányán a bajnoki éllovashoz kepést. Jelenleg 123 pont a hátránya, ami még adott esetben behozható, de ahhoz mindenképp kellene minimum egy nullázás riválisától.

Folytatás hétvégén ugyanitt, újabb esélyt adva esetleg a hétszeres bajnoknak. Ezt követően pedig a legfrissebb bejelentés alapján a The Bend versenypályára látogathat el a mezőny, egy újabb back-to-back versenyhelyszínnel bővítve a járványhelyzet miatt folyamatosan változó versenynaptárt.

Címlapkép forrása: Supercars.cpm

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.