The Bend I. beszámoló – Káosz a köbön!

Parázs csaták, ütközés a bajnoki aspiránsok között és hatalmas kavarodás. Ezt hozta az elmúlt hétvégén a Supercars bajnokság 9.fordulója, a naptár legmodernebb versenypályáján, a Tailem Bend-en.

Bár Scott McLaughlin elég magabiztos, 143 pontos előnnyel érkezett meg a hétvégére, azért Jamie Whincup se mondott még le a bajnoki címről. Ez eredményezte azt, hogy a hétvége 1.versenyén rögtön össze is ütköztek. Az ausztrál rögtön az első körben megpróbált bebújni az új-zélandi mellé a 17-es kanyar féktávján, ám a poros belső íven megcsúszott alatta a Holden és gyakorlatilag letolta a címvédőt a pályáról. Az incidensért természetesen Whincup megkapta a 15 másodperces időbüntetését, ezzel tovább csökkentve az esélyeit. De a remény még megmaradt, hiszen a verseny későbbi szakaszában McLaughlin márkatársát, Lee Holdsworth-t forgatta ki, így a DJR Team Penske csapat versenyzője sem úszta meg az időbüntetést.

A hétvége egyik nagy drámája: a bajnoki éllovasok ütköztek. (Kép forrása: Fox Sports.com)

A győzelemért egyébként szenzációs csata folyt az élen: Shane Van Gisbergen a kopott gumikon eszméletlen nagyot védekezett, de végül ő sem tudott csodát tenni és bedarálták a frissebb abroncsokon érkezők. A futamot így Fabian Coulthard nyerte, aki az idei kritikán aluli teljesítménye után végre magára talált, mindezt ráadásul a 200. Supercars versenyén. De nagyot ment még Jack Le Brocq és az újonc Bryce Fullwood is, utóbbi első dobogós helyét szerezte.

Az év újonca: Fullwood első dobogóját szerezte. (Kép forrása: Supercars.com)

A második verseny sem hagyott alább az izgalmakból, ezúttal Gisbergen vágott vissza, kezdve egy pokolian nagy rajttal, majd később agresszív előzésekkel. A 2016-os bajnok pedig ezúttal nem engedte ki a kezéből a győzelmet. A verseny legnagyobb pillanata viszont André Heimgartner nevéhez köthető, aki olyan félelmetes reflexszel előzte meg egyszerre Chaz Mostert és McLaughlint, hogy az valami egészen hihetetlen volt. A Tickford csapatnak pedig hozott egy újabb dobogós eredményt.

Fabian Coluthard győzelemmel ünnepelte 200.versenyét (Kép forrása: Supercars.com)

A harmadik versenyre kissé alább hagytak az izgalmak, mondhatni egy sima DJR Team Penske egy-kettő lett a végeredmény, McLaughlin növelte így az előnyét az egész hétvégén botladozó Whincuppal szemben. Gisbergen pedig az eddig tündöklő Heimgartner-t forgatta ki az első körben, okozva ezzel egy tömegbalesetet. A káoszból Mark Winterbottom és James Courtney jöttek ki a legrosszabbul, igaz mindketten felejthető hétvégét zártak ettől függetlenül is.

McLaughlin előnye immáron 215 pontra nőtt a hétszeres bajnokkal szemben. Folytatás azonban rögtön hétvégén, változatlan helyszínnel és reméljük hasonló izgalmakkal.

Címlapkép forrása: TheBend.com.au

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.