Ingram és a Toyota Thruxton urai! Turkingtonon közben minden riválisa értékes pontokat hozott az új éllovas pedig immár Ash Sutton!

Thruxton mondhatni kárpótolta az eddig szenvedőket: Ingram az élete árán védekezett Cammish-sel szemben, és egyből kétszeres győztes lett idén, míg az eddig hihetetlenül szerecsélten Josh Cook neve mellett is ott áll immár egy aranyérem 2020-ban (ugye volt már egy neki Oultonban, de kizárásával kb. hazavágták a szezonját).

A jó öreg Matt Neal is végre dobogóra állhatott az egyedi festésű Hondával, és egyből kétszer. Továbbá bár csúnya ezt mondani, de a folyton mákos Turkingtont is végre utolérte a technika ördöge, teljesen nyitottá téve a bajnokságot. Ezzel nem kicsinyíteni szeretném a négyszeres bajnok érdemeit, csak az utóbbi szezonokban már-már Scott Dixon szinten szerencsés volt az észak-ír versenyző.
Az első két versenyen akkora csoda nem történt, hiszen a pole-pozíciót megszerző Dan Cammish mindkét alkalommal gyengébben rajtolt (a harmadik futamon kimondottan sz*rul), az élre törő Ingram pedig köszönte szépen a lehetőséget és minden erejét bevetve védekezte ki a kétszer majdnem 16 körön át támadó hondást (a második verseny indulása után Neal lerajtolta csapattársát, így Ingram kapott pár életmentő kört, amíg a hondások rendezték egymás között a dolgot), elcsípve idei első győzelmeit. A középső versenyen, könnyebb autójával már-már tolta le Cammish a pályáról a toyotást, de nem tudott fogást találni rajta. A háromszoros bajnok Neal nem igazán tudott egyik alkalommal sem beleszólni a harcba, a második futamon pedig inkább hátrafele kellett néznie, hiszen Sutton nagyon akarta a dobogót, de a rutinos öreg róka tarsolyában volt elég trükk a fiatal ász visszatartásához.
Thruxtonban pedig átlagban nagyon jó a Honda, amit a fordított rajtrácsos verseny is tökéletesen alatámasztott: az előző futamokon egymást a 7-10. pozíciókért püfölő BTC Racing triója közül Cook került a pole-ba, mellé pedig csapattársa Chilton, akik a rajtot követően azonnal elhúztak üldőzőik elől, egy kényelmes 1-2. helyet biztosítva az elsőszámú privát hondás gárdának.

Nem lehet végülis azt mondani, hogy unalmasak voltak a versenyek, csakhát ha az ember megtudja hamarabb az eredményt, hiába püföli Cammish végig Ingramet, ott a tudatalatt, hogy nem fogja megelőzni, hiszen Ingram, a láthatóan lassabb autóval nem lett volna ahogy visszavegye a győzelmet.
Picit visszatérve Turkingtonra, az első versenyes technikai gond a teljes WSR csapatot nézve is az egyedüli volt eddig a szezonban, ami mutatja hihetetlen erősségüket. Végső versenyes nyolcadik pozíciójával pedig rengeteget mentett a bajnokság szempontjából, hiszen Sutton ismét lemaradt a dobogóról, a tökéletesen védekező Butcherrel szemben- bár itt az is segített, hogy Ingram végig ott loholt Sutton nyakán, tehát eszement támadásokba nem akart belemenni az infinitys az előtte haladó Ford versenyző ellen. Rossz rajtját követően Cammish pedig beragadt a középmezőnybe az illető versenyen, Crees utolsó körös defektje után is csak 10. lett, tehát rajta még hozott is pontokat Turk, és még mindig 26 egységgel a hondás előtt van a tabellán.
Tehát lényegében csak Sutton és Ingram tudott jelentősen faragni hátrányából, előbbi át is véve a bajnokság vezetését 16 ponttal, míg a toyotás ugyancsak 16 egységgel van Turkington mögött (209-193-177).

Thruxton mentes volt szerencsére a hatalmas roncsderbiktől, a pozitív meglepetések között pedig ki kell emelnünk Rob Austint, aki utolsó percen kapott lehetőséget a PMR Astrában, ezt pedig három pontszerzéssel és stabilan erős versenyzéssel hálálta meg a mezőny egykori mókamestere. A pech sajna mindenkit ezúttal sem került el: az első futamon a dobogóról éppen csak lemaradó Morgan hétvégéjét egy motorhiba vágta haza egy versennyel később, míg Jake Hill top hatos pozícióból pörgött ki- bár ő igencsak komoly versenyzéssel sokat mentett a hátralevő két futamon.
A jó öreg Andy Neate pedig utólag mindhárom versenyről ki lett zárva, hiszen mindenben is benne volt ismét…

A hétvége pontszerzői:

1️⃣Ingram (+ leggyorsabb k.)-Cammish (+pole)-Neal-Morgan-Sutton-Butcher-Chilton-Oliphant-Cook-Crees-Proctor-Austin-Smiley-Jackson-Moffat.

2️⃣Ingram-Cammish (+leggyorsabb kör)-Neal-Sutton-Butcher-Oliphant-Chilton-Cook-Crees-Proctor-Hill-Austin-Turkington-Jackson-Goff.

3️⃣Cook (+leggyorsabb k.)-Chilton-Butcher-Sutton-Ingram-Oliphant-Neal-Turkington-Hill-Cammish-Austin-Proctor-Jackson-Goff-Thompson.

Tabella állása: Sutton- 209 pont; Turkington- 193; Ingram- 177; Butcher- 175; Cammish- 167.

Folytatás tehát ezen a hétvégén, Silverstone-ban, a National vonalvezetésen.

Címlapkép forrása: Tom Ingram hivatalos Facebook oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.