The Bend II. beszámoló – Révbe ért a bajnok!

Scott McLaughlin dupla győzelemmel biztosította be a bajnoki címet a második Tailem Bend-i fordulón, ezzel pedig háromszoros Supercars bajnokként vághat neki az IndyCar-os kalandnak.

Aki végig követte a szezon eddigi versenyeit, az láthatta, hogy 13 győzelemével, 21 dobogós helyezéssel mennyire kiemelkedett az új-zélandi a mezőnyből. Nem bízta a véletlenre az elmúlt hétvégén sem, hiszen mind a szombati, mind pedig a vasárnapi első futamot megnyerte. Legnagyobb riválisa Jamie Whincup egyszerűen nem tudta felvenni a fonalat az utóbbi versenyhétvégéken, ezúttal is mindössze egy 3.helyre futotta tőle legjobb eredményként.

Scott McLaughlin 3 Supercars bajnoki címmel vág neki a tengerentúli túrának. (Kép forrása: Supercars.com)

Cameron Waters számára viszont áttört a gát, végre sikerült megszereznie pályafutása első önálló győzelmét (ezt fontos kiemelni, mivel 2017-ben Sandown-ban Richie Stanaway-el közösen tudott már nyerni). A Tickford csapat zászlóvivője konkrétan lemásolta Gisbergen múlt heti rajt utáni manőverét és a külső ívet választva, körbe autózta McLaughlint, ezt követően pedig nem engedte ki a győzelmet a kezéből.

Cameron Waters végre megszerezte azt a bizonyos első győzelmet. (Kép forrása: Supercars.com)

Hullámvasút szerű hétvégén van túl Shane Van Gisbergen, akinek bár a tempója egyértelműen meg volt, gyenge rajtpozíciói miatt kemény hétvégét tudhat maga mögött. Az első versenyen még árnyékként követte be a célba McLaughlint, a második futamon a mezőny közepéből tört előre, de a legnagyobb felzárkózást a harmadik futamon mutatta be. A 22.helyről indulva, 17! pozíciót tudott javítani, lenyűgöző versenyzést bemutatva.

Rajtuk kívül még Anton De Pasquale nevét lehet kiemelni, hiszen sikerült egy második helyet szereznie vasárnap. Az egyéni pontverseny ugyan eldőlt, de a csapatok között még szoros a bajnokság.

A DJR Team Penske csapat mindössze 100 ponttal előzi meg a Red Bull Triple Eight alakulatot. A koronavírus miatti lezárások okán már csak egy forduló maradt hátra a Supercars 2020-as szezonjából, de az a legkiemelkedőbb: a Bathurst 1000 mérföldes verseny. Endurance futam, talán a valaha volt legerősebb váltópilótákkal és természetesen dupla pontokkal.

Mindenképpen ígéretes szezonzáró lesz, annak ellenére, hogy a bajnoki trófea már megtalálta a múlt hétvégén tulajdonosát, aki feltehetőleg utolsó versenyét fogja futni a bajnokságban, október 18-án a világ egyik legizgalmasabb versenypályáján, Mount Panorama-n.

Címlapkép forrása: Supercars.com

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.