Hivatalos: McLauglin és a Team Penske az év végén elhagyja a Supercarst!

Scott McLaughlin jövőre teljes szezont fut az IndyCar-ban, a Team Penske pedig kiszáll a Supercars bajnokságból!

Magyar idő szerint péntek éjjel a Team Penske végleg megerősítette, ami már az egész szezon során a levegőben lógott, nevezetesen, hogy az idei szezon végén befejezik a Supercars programjukat. Az istálló a Dick Johnson Racing partnereként hat sikeres idényt töltött el az első számú ausztrál túraautó bajnokságban, ez idő alatt 62 pole-pozíciót és 56 futamgyőzelmet szereztek, Scott McLaughlin által pedig 2018 óta zsinórban háromszor gyűjtötték be az egyéni bajnoki címet. A csapat hivatalos közleménye szerint a projektből kiszállnak ugyan, de segítséget fognak nyújtani a társtulajdonosoknak, Dick Johnsonnak és Ryan Story-nak a 2021-es szezonra való felkészülésben.

A Penske egyben azt is megerősítette, hogy McLaughlin jövőre teljes szezont fut az IndyCar csapatukban, ahol Will Powerrel, Josef Newgardennel és Simon Pagenaud-val egy négyautós felállást fognak alkotni. A 27 éves új-zélandi versenyző egyébiránt ezen a hétvégén debütál a sorozatban, a St. Pete-i szezonzárón.

A Dick Johnson Racing pilótái a 2021-es Supercars szezonban a hírek szerint Anton de Pasquale és Will Davison lesznek, az viszont egyelőre nagy kérdés, hogy Fabian Coulthard hol folytatja pályafutását.

Címlapkép forrása: Supercars.com

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.