50 autó indul a daytonai 24 óráson

Közzétették a daytonai 24 órás verseny nevezési listáját, amely 50 autót tartalmaz. Ez 12-vel több, mint tavaly, és egyben 2018 óta a legtöbb. A listán jelenleg csak a csapatok és autóik szerepelnek, az egyes gépekhez tartozó versenyzőket a későbbiekben fixálják.

DPi kategóriában túlságosan nagy meglepetés nincs: hét autó indul (négy Cadillac, két Acura és egy Mazda), melyek közül hat állandó szezonos résztvevő, egyedül a 48-as Action Express Cadillac az, amelyik csak Daytonában indul. Többnyire a pilótfelállások is ismertek már (és ez érvényes a többi kategóriára is), de erről itt hely hiányában nem kívánok hosszabban írni. Akit érdekel, az esemény angol nyelvű Wikipédia oldalán remekül össze van szedve minden, érdemes ránézni!

Tavalyhoz képest megduplázódott az LMP2-es mezőny, olyan nagynevű európai csapatoknak köszönhetően, mint a High Class Racing, a Cetilar Racing vagy a Racing Team Nederland. Indul a két, hagyományosnak mondható IMSA-csapat, a PR1-Mathiasen és a Starworks-Tower Motorsport, két autóval nevez a DragonSpeed, illetve láthatjuk majd az Eurasia Motorsportot, az Era Motorsportot és a teljesen újonc Win Autosportot is. Az autók többsége Oreca, de színesíti a mezőnyt egy-egy Ligier és Dallara is.

Az új LMP3-as géposztályban hét autó indul, közülük legalább öten egész szezonos résztvevők is lesznek. A csapatok között olyan neveket találunk, mint a Riley Motorsports, a Core Autosport vagy a Performance Tech Motorsports, a gyártókat pedig a Ligier és a Duqueine képviselik.

Hat autó alkotja majd a GTLM mezőnyét: két-két gyári Corvette és BMW, valamint egy Ferrari a Risi Competizionétól és egy Porsche a WeatherTech Racingtől. A két gyári 911-es nagyon hiányozni fog egész szezonban…

[fotó: Pedro / Daily Sportscar]

A legnépesebb kategória szokás szerint a GTD lesz, nem kevesebb, mint 20 autóval. A legnagyobb számban jelen lévő márka az öt autót indító Porsche lesz, de láthatunk majd három Lamborghini Huracánt és ugyanennyi Mercedes-AMG GT3-ast is. A Lexus, az Aston Martin és a Ferrari két-két autóval képviselteti magát, illetve lesz egy-egy Audi R8, Acura NSX és BMW M6 is. Az egyik legkiélezettebb csata – mint általában minden évben – ebben a géposztályban várható.

A teljes nevezési lista >> ide kattintva << érhető el.

Címlapfotó: Pedro / Daily Sportscar
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email