Mérsékli az IMSA sportautó-bajnokságban való jelenlétét a BMW

Az endurance vb-ről való tavalyi kilépést követően a BMW bejelentette, hogy idén már a tengerentúlon sem finanszíroz teljes szezonos csapatot. Az IMSA sportautó-bajnokságban a bajorok autóit a Rahal Letterman Lanigan Racing készíti fel, idén azonban ez már csak a Michelin Endurance Cup négy versenyére terjed ki, a két M8 GTE-t tehát csak a daytonai 24 óráson, a sebringi 12 óráson, a watkins glen-i 6 óráson, valamint a Petit Le Mans-on láthatjuk versenyezni.

A 24-es rajtszámú autó pilótái John Edwards, Jesse Krohn és Augusto Farfus lesznek, Marco Wittmann-nal kiegészülve Daytonában. A 25-ös gépen Bruno Spengler, Philipp Eng és Connor de Phillippi osztoznak majd, a szezonnyitón pedig – kapaszkodjatok meg – TImo Glock ül be melléjük negyedikként!

A Forma 1-et is megjárt német versenyző az elmúlt nyolc szezont a Német Túraautó-bajnokságban töltötte, ez idő alatt öt futamgyőzelmet szerzett, összetettben a legjobb eredménye egy 5. hely 2018-ból. Hosszú távú versenyeken túl sok tapasztalata nincs: 2015-ben indult a Blancpain Endurance Series két futamán (az egyik a spa-francorchamps-i 24 órás volt), valamint két alkalommal elindult a bathursti 12 órás versenyen is, 2018-ban kategóriájában a 6. helyen ért célba (egyik váltótársa akkor is Philipp Eng volt).

A BMW csökkentett programjával – melyre egyébként semmiféle magyarázatot nem adott a gyár – csupán a Corvette Racing és a WeatherTech Racing maradt maradt teljes szezonos induló GTLM-kategóriában.

Címlapfotó: Pedro / Daily Sportscar
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email