🇲🇨 WRC: Rekordot érő, nyolcadik Monte Carlo sikerével immár ötvenszeres WRC-győztes Ogier

Szokásosan Monte Carloban kezdődött meg a Rali-világbajnokság újabb idénye, erről olvashattok egy rövid összefoglalót az alábbi cikkünkben.

A rekordok fanatikusai számára azonnal le is tisztázzuk, hogy a hétszeres bajnok franciának a 2009-es győzelme IRC futamon született, ugyanis 2009-11 között a Monte Carlo Rali nem volt a világbajnokság része, így az idei lett a hetedik WRC/Monte Carlo győzelme, amivel beérte Loeböt a ranglistán, de ha az össszes győzelmét nézzük a törpeállamban, akkor át is lépte honfitársát.

Bár a második nap után vezette még a ralit a tavalyi címről éppen csak lemaradó Elfyn Evans, végül több mint 30 másodperccel kikapott csapattársától, aki a Power Stage-t is behúzta, maximális, 30 egységgel távozva Monte Carloból. A walesi toyotás számára viszont a második hely is karriere legjobbja lett a raliról, ahol tavaly szerezte meg első dobogóját a japánok színeiben (és a Monte Carlo Ralin is). Evans a Power Stage-t a harmadik helyen zárta, így 9 pont hátrányból várhatja a szezon második fordulóját Ogier mögött. A francia azonban végülis örülhet, hogy nem zárták ki, az egyik gyorsasági befutón nem bekötött sisak miatt, amit végül megúszott egy 400 eurós büntetéssel.
A harmadik helyezett Neuville mentette meg a Hyundai becsületét, aki több mint egy perccel megverte Kalle Rovanperat a dobogó alsó fokáért, a Toyota viszont így is mondhatni kimaxolta a ralit, hiszen a fiatal finn második lett a Power Stage ranglistáján Ogier mögött, közben Ott Tanaknak pont olyan rosszul alakult az idei Monte Carlo Ralija mint a tavalyi, már az utolsó nap előtt feladva a küzdelmet. A Power Stage helyezésekért még Neuville, illetve a ralit és az illető gyorsaságit is ötödikként záró Dani Sordo kaptak pontokat.

WRC2-ben nagyon megverte a mezőnyt Andreas Mikkelsen a Toksport Skodával. A norvég simán a WRC kategóriás mezőny végével egy időket futott, hetedikként végezve Takamoto Katsuta és Gus Greensmith között. A kategóriában második az M-Sport versenyző, Adrien Formaux lett, míg a legkisebb géposztályt (ami hülyén hangzik, hiszen ezek is R5-ös autók), a WRC3-at a francia Yohan Rossel húzta be, míg a franciák egy teljes Citroen dobogónak örülhettek a kategóriában.

A rali első nyolc helyezettje [kép forrása: a WRC hivatalos média felületei]

A bajnokság eredetileg a Svéd Ralival folytatódott volna február közepén, azonban a pandémia miatt végül a hónap utolsó napjaiban rendezett Arctic Rali lett a 2021-es szezon második fordulója.

Címlapkép forrása: a WRC hivatalos oldala

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.