🇦🇪 ALMS: Simán, több mint egy kör előnnyel nyert a G-Drive a dubai szezonnyitón

A René Binder – Ferdinand Habsburg – Yifei Ye összeállítású egység mindhárom tagja komoly tempóra volt képes a négy órás versenytáv folyamán, így riválisaik apróbb problémáival együtt nem férhetett kétség a sima győzelmükhöz.

A rajtot követően a 28-as JOTA Oreca (Gelael/Vandoorne) vezetett, azonban miután Gelael hibázott, a Phoenix Racing 5-ös Orecája (Kaiser/Trummer/Thiim) állt az élre. Nagyjából húsz perc üldözősdi után Gelael egy meglehetősen amatőr manőverrel lekoccolta hátulról Trummert, majd a megforgó Oreca magával sodorta az indonéz sofőr autóját is. Mindkettejüknek egy nem tervezett gyorsszervizet kellett beiktatni, ekkor került az élre a 26-os Oreca (illetve szponzorációs okok miatt hivatalosan Aurus), és innen meg sem állt a célig. A JOTA és a Phoenix ezt követően is folytatta a csatározást, sőt Vandoorne a második óra végére 40 másodpercre megközelítette az élen haladó G-Drive-ot is, ekkor azonban az egyik LMP3-as autó leállása miatt aktivált Full Course Yellow szakasz mintegy egy percet hozzáadott a vezető narancs-fekete autó előnyéhez.

A JOTA végül a 2.-, a Phoenix pedig 3. lett, míg a G-Drive másik autója a rajttól kezdve szenvedett apróbb technikai problémákkal, így a Falb/Andrade/Colapinto trió végül csak 4. lett. Az új Racing Team India egység (Karthikeyan/Maini/Rao) az 5. helyen futott célba, a 6. pedig – megnyerve egyben az LMP2 Am értékelést – az ERA Motorsport (Merriman/Tilley/Laskaratos) lett.

LMP3-ban a 23-as United Autosports Ligier (Maldonado/Boyd/Penttinen) fölényes győzelmet aratott a bajnoki címvédő Nielsen Racing (Wells/Noble) előtt, a 3. helyen a United Autosports másik autója (McGuire/Tappy/Bentley) ért be.

A GT3-as kategóriában kisebb drámát élhetett meg a közönség, a rajttól kezdve vezető GPX Porsche (Andlauer/Jefferies/Ferté) ugyanis a végén megpördült, átnyújtva a győzelmet a Herberth Motorsport legénységének (A.Renauer/R.Renauer/Bohn) – szintén Porsche. Ferté végül a 2. helyen hozta célba autóját, utólag azonban megbüntették őket, így végül az Inception Racing (Iribe/Millroy/Barnicoat) szerzett egy ezüstérmet a McLaren 720S-nek, míg a 3. helyen a Walkenhorst BMW-t (Hull/Miller/Catsburg) rangsorolták.

A GPX Porsche sokáig vezetett, de egy megpördülés miatt végül nem jött össze a győzelem. [fotó: Pedro / Daily Sportscar]

A futam visszanézhető a YouTube-on, a hivatalos Asian Le Mans Series csatornán. Holnap, magyar idő szerint 9:45-től egy újabb négy órás futamot rendeznek Dubai-ban, ez ugyanitt lesz követhető.

Címlapkép: Pedro / Daily Sportscar
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email