🇫🇮 WRC: Tänak és a Hyundai dominálta az Arctic Ralit

Ott Tänak uralta a finnországi Arctic Ralit, 17 és fél másodperccel megelőzve a Power Stage-t megnyerő toyotás Kalle Rovanperät. A finn versenyző – aki alig múlt húsz éves – ezzel a WRC történetének legfiatalabb versenyzője lett, aki vezeti a világbajnokságot!

Tänak gyakorlatilag végig dominálta a ralit, hibátlanul teljesítve nem is igazán kockáztatta a győzelmet, megszerezve második diadalát a koreaiak színében. A Hyundai pedig egy majdnem tökéletes ralit zárt… volna (Neuville 3., míg Breen 4. lett), ha a hazai pályán versenyző Rovanperä nem teljesíti egyik legjobb raliját, mióta a Toyota színeiben versenyez. A 20 éves finn legjobb WRC eredményét szerezte, a Power Stage-t is behúzva pedig átvette a bajnokság vezetését négy ponttal Neuville, illetve nyolccal toyotás csapattársai előtt (Ogier tegnapi hibáját követően csak a 20. helyen ért célba, míg Evans ötödikként, a Hyundaiok mögött, egyben harmadik csapattársa, Katsuta előtt).

A Power Stage pontokat Rovaperä, Breen, Neuville, Tänak és Ogier szerezték.
A WRC 2-t Esapekka Lappi nyerte meg Mikkelsen és Nikolay Gryazin előtt, miközben ezúttal Oliver Solberg WRC technikával indult a Hyundai színeiben, az összetett hetedik helyen zárva a ralit.
WRC 3-ban pedig szintén a hazai pályán versenyző Teemu Asunmaa húzta be a győzelmet, egy R5-ös Fabia volánja mögött.

Az rali top tíz helyezettje:
Tänak-Rovanperä-Neuville-Breen-Evans-Katsuta-Solberg-Suninen-Greensmith-Lappi.

Összetettben Rovanperä 39 ponttal vezet, a második Neuville 35 ponttal, a harmadik-negyedik helyen pedig Ogier és Evans állnak, 31 egységgel.

A szezon mintegy két hónap múlva, Horvátországban folytatódik- remélhetőleg nem szól már bele a pandémia ebbe.

Címlapkép forrása: a WRC hivatalos média felületei

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.