Suzukában debütál a Super Formulában Giuliano Alesi

A Ferrari nevelőprogramjából tavaly év végén menesztett francia pilóta fő programja idén a Super Formula Lights (ex. Japán Formula-3) lesz, az április 25-i, suzukai hétvégén azonban megejti debütálását a fősorozatban is. A TOM’S csapat első számú pilótája, Kazuki Nakajima ugyanis azon a hétvégén a Toyota WEC-csapatával tesztel, helyette pedig Alesit hívták be.

Hasonló okok miatt lesz távol Kamui Kobayashi is. A KCMG pilótája már a fuji szezonnyitón sem állt rajthoz (akkor épp a sebringi 12 órás miatt), ahhoz a hétvégéhez hasonlóan ezúttal is Kazuto Kotaka ugrik majd be helyette. Nem lesz Tadasuke Makino sem, aki továbbra is agyhártyagyulladása után lábadozik, helyén Ukyo Sasahara versenyez majd a Dandelion Racingnél.

Az előzetes nevezési listán szerepel Sacha Fenestraz neve is, a francia pilóta azonban sajtóértesülések szerint nem lesz jelen Suzukában. Így volt már ez a szezonnyitón is, akkor Yuichi Nakayama ugrott be helyette a Kondo Racinghez, és várhatóan így lesz ez most is. Nobuharu Matsushita visszatéréséről pedig kora délután már írtunk.

Címlapfotó: Getty Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email