Tasmania beszámoló – Megszakadt a zseni sorozata

Bár hat futam győzelem után megszakadt a sorozat, de Shane Van Gisbergen továbbra is magabiztos előnnyel vezeti a tabellát a Tasmán fordulót követően!

Újabb három sprint versenyen van túl a Supercars mezőnye, ezúttal a Symmons Plains Raceway-en.

A szombati nap a papír formát hozta, Van Gisbergen zsinórban hetedik győzelmét aratta, csapattársa Jamie Whincup és a DJR színeiben először pódiumra álló Anton De Pasquale előtt. Vasárnapra aztán némileg felbolydult az erősorrend. A 2.verseny elképesztően vad első köröket hozott. A visszafordítóban Jack Le Brock kiforgatta De Pasquale-t, majd ezután a Tickford versenyzője ütközött André Heimgartnerrel. Ennek következtében keresztbe állt az ideális íven, nagy szerencse, hogy senki sem találta el. Néhány kanyarral később, James Courtney a mellette haladó Macauley Jones autójával ért össze, a korábbi bajnok hatalmas mentéssel fogta meg a Mustang-ot, de magával rántotta az edzéseken egyébként meglepően jól szereplő Jack Smith Holdenjét. A futamot bár sokáig Cameron Waters vezette, de őt kíméletlenül bedarálta a két Triple Eight versenyző. Ezúttal Whincup győzedelmeskedett, idei első sikerét aratva.

Kép forrása: Fox Sports.com

A hétvége utolsó futamát Mostert várhatta a pole pozícióból, a WAU versenyzője pedig megállíthatatlannak bizonyult, több mint tíz másodperces előnnyel tudott nyerni azon a pályán, ahol februárban rommá nyerte magát a TCR Australiában. Idén először tehát nem Red Bull-os versenyző győzött, sőt mi több, dobógóra sem állhattak. Helyettük a DJR két versenyzője locsolhatta a pezsgőt a Tasmán naplementében.

Kép forrása: Getty Images

Ami biztos: Van Gisbergen idei leggyengébb hétvégéjét zárta, de még így is mind három futamon értékes pontokat gyűjtött. Whincup is magára talált és talán Mostert önbizalma is megnő a folytatásra a sikerét követően. A DJR, McLaughlin távozása óta először futott eredményes hétvégét, Waters pedig hiába indulhatott az első sorból mindhárom versenyen, a versenytempóban lenyomták a riválisai, van min elgondolkozni Tim Edward alakulatánál. A fiatalok közül Will Brown ezúttal is szépen ment, akárcsak Zane Goddard, de egy körön Smith volt a legpozitívabb meglepetés.

Akik nagyon nem találták a tempót azok a Kelly Grove Racing versenyzői, de a bathurst-i balesete óta Tim Slade is csupán árnyéka önmagának.

Folytatás három hét múlva a The Bend Motorsport Park-ban, május 8-9-én.

Címlapkép forrása: Supercars.com

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.