🇭🇷 WRC: Csapattárs Titánok harca Horvátországban

Zseniális csatát hozott a Horvát Rali utolsó szakasza: a reggel balesetet szenvedő Ogier végül 0.6 másodperccel verte meg Evans-t a győzelemért!

Egész hétvégén úgy tűnt, hogy a francia zseni egy sima győzelmet arat a szezon harmadik raliján, amíg ma reggel egy közuti balesetet nem szenvedett. A csapat agyon is dícsérte gyors és nagyon profi reakcióját, amivel kb. megmentette raliját. Ennek köszönehtően az utolsó gyorsaságit 3.9 másodperc hátrányból várta csapattársa, Evans-szel szemben, a 14 kilométeres szakaszon pedig legyőzte a walesit, és mindössze hat tized előnnyel behúzta idei második győzelmét. Mivel ez egyben a Power Stage is volt, a francia újabb öt pontot zsebelt be a győzelemért járó 25 mellett, ezzel pedig átvette a bajnokság vezetését, 8 ponttal megelőzve a ralit és Power Stage-t is harmadikként záró Neuville-t (aki az eddigi három ralin folyamatosan harmadik lett).

A Hyundai nem zárt sima ralit, mindhárom versenyzőjük gondokkal küzdött Horvátországban. Tanak végül Neuville mögött lett negyedik, egy plusz pontot elcsípve a Power Stage során, míg Craig Breen a nyolcadik helyen ért célba, azonban ő volt a legjobb a győztes francia mögött az utolsó gyorsaságin, így 4 plusz egységet gyűjtött be.
Ötödik az ezúttal WRC Fiestaban lehetőséget kapó- egyben a kategóriában zseniálisan debütáló- Adrien Formaux lett, két hellyel csapattársa Greensmith előtt- a Ford szendvicsében sorozatban harmadik raliját zárta hatodikként Takamoto Katsuta. Kalle Rovapera pedig 2021-ben először nem ért célba.

A WRC2-t az idén először induló Mads Ostberg húzta be, ami egyben hazai siker is volt, hiszen a norvég versenyő Tagaiék pilótája Második helyen az M-Sport által “lefokozott” Teemu Suninen zárta a kategóriát, míg a dobogó alsó fokára a bolíviai Wilkinson állt fel, tehát három különböző technika zárt az első három helyen (Citroen-Ford-Skoda).
WRC3-ban a tavalyi bronzérmes Kajetan Kajetanowicz győzött, a lengyel Ostberghez hasonlóan először indult WRC fordulón idén. Mögötte a finn Emil Lindholm, illetve a bajnokságot vezető Yohan Rossel értek célba dobogós helyeken.

Ami a WRC pontversenyét illeti, azt Ogier 63 ponttal vezeti az 53 egységes Neuville, illetve az 51 pontot Evans előtt.

A szezon az F1-hez hasonlóan Portugáliában folytatódik, egy hónap múlva.

Címlapkép forrása: a WRC hivatalos média felületei

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.