A Konica Minolta Acura megszerezte idei második futamgyőzelmét

Amióta WeatherTech SportsCar Championshipnek hívják ezt a bajnokságot, az Acura még nem kapott ki Mid-Ohióban: a Team Penske előző három évi diadalát követően idén a Wayne Taylor Racing aratott győzelmet a 2 óra 40 perces sprintversenyen, miután Ricky Taylor egy elképesztően feszült csatában maga mögött tudta tartani Felipe Nasr Cadillacjét.

Kemény küzdelemben megszerezte IMSA-pályafutása első pole-pozícióját Harry Tincknell! A brit pilóta 1:10.027-es idővel nyerte a kvalifikációt, így ő rajtolhatott az első helyről a 2 óra 40 perces futamon. Tincknell a futamon Oliver Jarvisszal osztozott az 55-ös rajtszámú Multimatic-Mazdán. Mögötte két Acura végzett, sorrendben a Konica Minolta- (Albuquerque/R.Taylor) és a Meyer Shank (Cameron/Pla) gépezet, majd következik a Whelen- (Derani/Nasr) és a JDC Cadillac (Duval/Vautier). A sort Ganassiék (Magnussen/van der Zande) zárják, míg az Ally Cadillac ezúttal nem tagja a mezőnynek.

LMP3-ban a 74-es Riley Motorsports Ligier volánja mögött Gar Robinson szerezte meg az első rajtkockát, hozzá a Mercedes GT-autóiból ismert brazil Felipe Fraga csatlakozott a futamon. Ő idén most debütált — eredetileg egész szezonra szerződött, Daytonába azonban a pandémia miatt nem jutott el, akkor Spencer Pigot ugrott be helyette.

A GTD kategória értékelését a 14-es Vasser Sullivan Lexus (Hawksworth/Telitz) nyerte, megelőzve a Turner BMW-t (Auberlen/Foley) és az Alegra Mercedest (Morad/de Quesada). A kvalifikáció második szakaszában – mely a szabályok értelmében bajnoki pontokért zajlik – Patrick Long volt a leggyorsabb a Porschéval, a Wright Motorsport így tovább növelte előnyét összetettben, ugyanis Ross Gunn csak a 7. helyet szerezte meg legnagyobb riválisuknak, a Heart of Racing Aston Martinnak. A másik két kategória autói ebben a fordulóban nincsenek jelen. A GTE autókkal majd a soron következő fordulóban, Belle Isle-ban találkozhatunk, míg az LMP2 legközelebb a watkins glen-i 6 órás versenyen lesz ott június 27-én.

[kép forrása: IMSA hivatalos honlapja]

A verseny első részét a pole-pozícióból rajtoló Mazda uralta, Harry Tincknell azonban elveszítette a vezető pozíciót, amikor Patrick Long sóderágyban ragadt Porschéja miatt a pályára kellett küldeni a biztonsági autót. Ez egy 45 perces sprintet eredményezett a végéig, melyből az alternatív stratégiával próbálkozó Whelen Cadillac (Nasr/Derani) nyert sokat, Nasr a leintésig képes volt csatázni Taylorral, a diadalt azonban nem tudta elcsípni. Tincknell hozta a 3. helyet a Mazdának, megelőzve a Vautier-Duval páros Cadillacjét, míg a Ganassi Cadillacnek (Magnussen/van der Zande) és a Meyer Shank Acurának (Cameron/Pla) a végén nem tervezett tankolást kellett beiktatnia, így visszaestek az 5-6. helyekre.

Győzelmének köszönhetően a Konica Minolta Acura növelte előnyét összetettben, jelenleg 55 ponttal előzik meg a Mazdát és 119-cel a JDC Cadillacet, de miután egy győzelemmel 350 pont szerezhető, ez a különbség még pillanatok alatt elolvadhat.

LMP3-ban a Riley Motorsports párosának, Gar Robinsonnak és Felipe Fragának nyugodt versenye volt és sima győzelmet arattak, a második helyen a Performance Tech Motorsports (Lindh/Goldburg), a harmadikon a Riley másik autója (Cox/Murry) ért célba.

GTD-ben a pole-pozícióból rajtóló 14-es Vasser Sullivan Lexus (Telitz/Hawksworth) magabiztosan haladt zsinórban a harmadik mid-ohói győzelmük felé, a második órában azonban egy felfüggesztéshiba keresztülhúzta a számításaikat. A boxkiállások utolsó köre után a Turner Motorsport BMW-je (Foley/Auberlen) került az élre, az IMSA sorozatok győzelmi rekordját tartó Bill Auberlennek pedig innen már nem jelentett problémát karrierje 63. diadalának behúzása. A 2. helyen az egyetlen állvamaradó Vasser Sullivan Lexus (Montecalvo/Veach) végzett, a dobogó legalsó fokát pedig a Lamborghini szerezte meg a Paul Miller Racing pilótái (Sellers/Snow) által. Az Auberlen-Foley páros győzelmével összetettben is átvette a vezetést.

A következő futam a Detroit Grand Prix lesz június 12-én, a Belle Isle pályán.

Címlapfotó: IMSA
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email