🇫🇷 TCR Eu: Clairet testvérek a csúcson!

A szezon második TCR Europe fordulójának beszámolója a Paul Ricardról!

Teddy Clairet szerezte meg a pole-t a szezon második időmérőjén!

A francia versenyző folytatta hazai pályás dominanciáját a mai időmérőn is, megszerezve az első rajtkockát a 16:45-kor rajtoló versenyre. A Peugeot és Honda súlycsökkenése, illetve a Hyundai Elantra megemelt maximális turbónyomás értéke azonnal megmutatta hatását, hiszen egyik Comtoyou Audi sem jutott be a Q2-be (Coronel a 12., Baert a 15., míg Borkovic csupán a 20. helyről rajtol), míg az említett három márka autóin kívül egyedül Mikel Azcona jutott be a top tízbe, végül a nyolcadik helyre kvalifikálva.

Clairet az Elantra had előtt csípte el a pole-t. Az SLR autók Bennani-Jelmini-Taoufik-Langeveld sorrendben rajtolnak ma, Jack Young, illetve a másik Clairet testvér, Jimmy elől. A top tíz utolsó két helyére- és egyben a holnapi, fordított rajtrácsos verseny első sorába- a hondás csapattársak, Franco Girolami és Viktor Davidovski kvalifikáltak.

A rajtrács eleje a délutáni versenyre:
T. Clairet-Bennani
Jelmini-Taoufik
Langeveld-Young
J. Clairet- Azcona
Girolami-Davidovski.

SLR: van 4 autónk egyetlen Peugeot ellen, mi sülhet el ebből rosszul? Versenyzők: hagynak minket harcolni a rajtnál? Fogjátok meg a sörünk. 


Avagy hatalmas győzelmet aratott Teddy Clairet Felice Jelmini és Jimmy Clairet előtt, míg az SLR mindkét marokkói versenyzője kiesett!

Nem kell szerencsére óriási adok-kapokot elképzelni, viszont a hibátlanul rajtoló Teddy mögött igencsak egymásra talált a 4 Hyundai Elantra, ami a bukóteret megjáró Taoufik azonnali kiesését eredményezte, a verseny közepén Bennani is kihullott egy deffekt miatt, amit simán okozhatott a verseny eleji “túraautózás”.
A rajtot követő kavarodás lecsendesedésével Teddy Clairet simán elhúzott az élen, míg öccse Jimmy, aki maximálisan kihasználta az SLR autók betlizését, megdolgoztatta az egyetlen állva maradt Elantrás Jelminit, azonban nem tudta elcsípni a fiatal olaszt a második pozícióért.

Mögöttük Azcona is átugrotta Langeveldet és Bennanit, a két Hyundai azonban nagy csatában visszaelőzte a spanyolt- Bennani viszont nem sokáig örülhetett, a már említett defektje miatt. Azcona pár hete látott tempója (a riválisok BoP enyhítései miatt is) sehol nem volt ma, az utolsó körökben pedig Jack Younggal kellett csatáznia az ötödik pozícióért, amit elveszített végül a spanyol.

A pontszerzők: T. Clairet-Jelmini-J. Clairet-Langeveld-Young-Azcona-Girolami-Davidovski-Leonov-Coronel-Ryba (bár őt gyanúsan büntetik még egy elég látványos pályálevágás miatt)-Homola-Galas-Gavroliv-Borkovic.

Ismét Clairet a dobogó legfelső fokán, ám ezúttal az idősebb tesó Jimmy, aki meggyőző sikert aratott Azcona és Taoufik előtt!

A tegnapi versenyhez hasonlóan ma is kevesen örülhettek azok közül, akik a rajtrács első helyeiről várták a lámpák kialvását. A fordított rajtrácsnak köszönhetően a PSS Racing duója: Davidovksi és Girolami rajtoltak a mezőny elejéről, azonban mindkettőjüket megették már a start után, Girolami pedig igencsak hátraesett az első kanyart követően. Innentől a két hondás versenye arról szólt, hogy minél kevesebb pozíciót veszítsenek a felzárkózó Elantrákkal szemben.

Az élen közben ismét egy Clairet loholt, ezúttal azonban a kék Peugeot terelgető Jimmy, akinek a teljes versenyen hátrafelé kellett néznie, hiszen Azcona nem adta könnyen a győzelmet, végül azonban nem tudta legyőzni a franciát. A tegnapi győztes Teddy sajnos lefulladt a rajtnál, majd néhány kört követően ki is állt a versenyből. 
Jimmy és Azcona mögött egy igencsak éles csata kezdett kialakulni a harmadik helyért a legjobb hondás Jack Young és Niels Langeveld között, akik szintén legyúrták az első kanyarokat követően a két PSS Hondát. Sajnos a számos koccanás (illetve bukótér megjárás Young esetében) mindkettőjük versenyének 1-1 defekttel vetett véget, így dobogó helyett a boxban zárták a futamot. Kiesésüket követően ismét “megörökölte” a harmadik helyet Viktor Davidovski, a veterán hondás azonban nem tudott kitartani a verseny végéig és el is veszítette a pozíciót a hatalmasat hajrázó Taoufikkal szemben, aki a verseny legszebb előzését mutatta be pár körrel korábban.
Élőben annyit láthattunk ebből, hogy be van ragadva Girolami mögé a Bennani-Jelmini duó, és egyszer csak külső ívről megérkezik Taoufik, aki mindhármukat körbeautózta!

A fiatal marokkói csapattársai nem is tudták átrágni magukat Girolamin a verseny végéig, így a Davidovski-Girolami-Bennani-Jelmini duó végzett a 4-7. helyeken, a szintén nagyot csatázó Coronel-Homola duó előtt.
A verseny összességében tehát izgalmas és látványos volt, érdemes visszanéznie annak, aki nem látta élőben.

A pontszerzők: J. Clairet- Azcona- Taoufik- Davidovski- Girolami- Bennani- Jelmini- Coronel- Homola- Callejas- Gavrilov- Borkovic- Leonov- Baert- Pussier.

Családi dominancia hazai pályán!

A bajnokságot Azcona elég tetemes, 51 pontos előnnyel vezeti Bennani előtt, míg a Jimmy Clairet-Girolami-Jelmini-Coronel négyes hátránya további 5-6-9-11 egység a spanyolhoz képest.
Azcona azonban legalább 2 fordulót ki kell hagyjon a szezonból és gyanúsan a következő versenyhétvégén sem lesz ott Zaandvoortban, június közepén- így igencsak nyitottá válik a bajnokság.

Címlapkép forrása: Touring Car Times

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.