IGTC: Nem pótolják a suzukai 10 órást

Mint ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a járványhelyzet miatt az egymást követő második évben is elmarad a suzukai 10 órás verseny, amely az Intercontinental GT Challenge idei második futama lett volna augusztus 22-én.

A futam törlésének bejelentésekor az IGTC és a versenyt szervező Mobilityland Corporation kiadott egy közös közleményt, miszerint Suzuka helyett a “Gulf” régióban (mely kifejezés a Perzsa-öböl menti hat államot: Bahreint, Irakot, Kuvaitot, Szaúd-Arábiát, Ománt és az Egyesült Arab Emírségeket foglalja magában) terveznek egy futamot lebonyolítani.

Ma azonban a bajnokság promótere, a SRO Motorsports Group bejelentette, hogy ebből sem lesz semmi, a suzukai 10 órást nem pótolják. Az SRO a döntését azzal indokolta, hogy “a különböző szériák versenynaptárainak ütközései, a rendezés pénzügyi vonzatai, valamint az általános alkalmassági elvek nem teszik lehetővé egy helyettesítő verseny lebonyolítását”.

Korábban a híres bathursti 12 órás futamot is törölték a járvány miatt, ez pedig azt jelenti, hogy az IGTC szezonja mindössze három futamból fog állni: július legvégén a spa-francorchamps-i 24 órás versennyel indul a szezon, aztán október közepén Indianapolisba látogat a mezőny, az idényt pedig a kyalami 9 órás futam zárja december legelején.

címlapfotó: Pedro / Daily Sportscar
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email