Marco Andretti Watkins Glen-ben debütál az IMSA sportautó-bajnokságban!

Június 27-én rendezik a watkins glen-i hat órás versenyt, ami az IMSA sportautó-bajnokság idei ötödik futama lesz, egyben a Michelin Endurance Cup harmadik állomása. A hétvége folyamán pedig az Andretti Autosport színeiben megejti IMSA-debütálását a kétszeres IndyCar-futamgyőztes Marco Andretti, aki unokatestvérével, Jarett Andrettivel, valamint a 2019-es Indy Lights bajnok, IndyCar-t is megjárt Oliver Askew-val osztozik majd egy LMP3-as Ligier-Nissanon.

Egyikük sem számít nagyágyúnak a szériában, habár Askew év elején szerzett egy LMP3-as kategóriagyőzelmet a Riley Motorsportsszal a daytonai 24 óráson, Jarett azonban csak most májusban, Mid-Ohióban versenyzett először a sorozatban. 2012-ben indult Daytonában is, de akkor még Rolex Sports Car Series-nek hívták a bajnokságot – akkor egyik váltótársa azóta elhunyt édesapja, John Andretti volt.

Marco pedig noha konkrétan az IMSA-bajnokságokban még nem versenyzett, mégsem teljesen ismeretlen számára a sportautózás, 2008-ban ugyanis elindult az American Le Mans Series három versenyén, 2010-ben pedig a le mans-i 24 óráson is részt vett. 2012 óta azonban egyáltalán nem versenyzett prototípusokkal.

címlapkép forrása: Andretti Autosport hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email