Első Hyundai győzelem a BTCC-ben, közben pedig Turkington, Sutton és Ingram voltak Snetterton urai!

Bár nincs unalom motorsport fronton a hétvégén, ismét pályán az egyik szívünk csücske széria: BTCC Snetterton beszámoló, a szokásosnál picit rövidebben.

A széria több mint egy hónappal az első forduló után tér vissza, ami mögött nem titkolt cél volt már a rajongók fogadása is. Mindez pedig meg is valósult: kis kapacitással ugyan, de már nézők is voltak Snettertonban a hétvégén.

Az első fordulót uralta a BTC Racing (bár a tabellát a három dobogót szerző Jake Hill vezeti), ezúttal azonban nem muzsikáltak túl jól a szürke-rózsaszín Hondák, és legjobbjuk Josh Cook is csak a középmezőny végéről rajtolhat. Náluk történt a szezon első pilótacseréje, Senna Proctor visszatérésével a bajnokságba, míg Neate fura (részben érthető) visszalépésével Jessica Hawkins is újabb lehetőséget kap a bajnokságban.
A Honda tempójával viszont most sem volt gond, Gordon Shedden el is csípte a pole-pozíciót. A háromszoros bajnok skót azonban nem örülhetett túl sokáig, egy szabálytalan hátsó szárny miatt elveszítette azt (kizárták az időmérőről), így Colin Turkington várhatta a mezőny elejéről az első futamot.
Turk mellől a csapat/márkaváltást tökéletesen palástoló Ingram rajtol majd, a Butcher-Jelley-Morgan-Jackson-Hill ötös elől.

A három futam (rövid beszámolója):

Colin Turkington megnyerte pole-ból a hétvége első futamát, Tom Ingram és Rory Butcher előtt! Sajnos Csaba eléggé elfoglalt volt a futamokat követő időszakban, szóval a tőlem megszokottnál jóval rövidebb beszámolót kaptok.

A futam pontszerzői: Turkington-Ingram-Butcher-Jelley-Jackson-Morgan-Lloyd-Oliphant-Hill-Smiley-Sutton-Goff-Rowbottom-Moffat-Shedden

Az #átmegyünkmindenkinis taktikával nagy győzelmet aratott Ash Sutton Turkington előtt a második futamon!

A verseny alapvetően nagyon jó csatákat hozott, amint az alábbi képen is láthajátok, Sutton csak pár tizeddel nyert, míg a harmadik pozícióért nagyot csatázott Ollie Jackson és Tom Ingram– végül egyetlen tized döntött a fordos javára, míg egy hasonlóan szép csatát láthattunk az ötödik helyért is, Rory Butcher valamint Tom Oliphant között.

Nagy csata Sutton és Turkington között, amit éppen csak behúzott az infinitis! [kép forrása: ITV/BTCC]

A futam pontszerzői: Sutton-Turkington-Jackson-Ingram-Butcher-Oliphant-Jelley-Morgan-Goff-Moffat-Shedden-Lloyd-Smiley-Cook-Rowbottom

TOM INGRAM MEGSZEREZTE A HYUNDAI ÉS AZ EXCELR8 ELSŐ BTCC GYŐZELMÉT!

Gyanúsan nem teszi ki a vitrinbe a harmadik futamot a West Surrey Racing, miután az első két helyről rajtoló Jelley-Oliphant duóból egyikük sem végzett a dobogón(bár Oliphant esetében Ollie Jackson kicsit többet segített mint kellett volna).
A versenyt a nagyot harcoló Tom Ingram nyerte meg, Ash Sutton előtt, aki a lelkét is kivédekezte a hatalmasat hajrázó Shedden-Cook duóval szemben. Amúgy #Tigram győzelme az első volt a koreai gyártó számára a BTCC-ben.

Az utolsó futam pontszerzői: Ingram-Sutton-Shedden-Cook-Jelley-Butcher-Turkington-Morgan-Goff-Rowbottom-Smiley-Hill-Lloyd- Taylor-Smith- Edwards

A fordulóról összeségében kijelenthető, hogy a három titán csatáját láthattuk, hiszen Ingram, Sutton és Turkington is szerzett egy győzelmet és egy második helyet, bár a Hyundai versenyzője középső futamon bezsebelt negyedik helyével messze a legtöbb egységet zsebelte be Snettertonban.

A szezon két hét múlva folytatódik Brands Hatch-ben, az Indy vonalvezetésen.

Címlapkép forrása: a BTCC hivatalos Facebook oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.