Magnussenék az időmérő után a futamot is behúzták Detroitban

A Magnussen-van der Zande kettős a pole-pozíció megszerzése után a 100 perces futamot is behúzta a detroiti IndyCar – IMSA közös hétvégén, megszerezve az eddig igencsak peches duó első győzelmét a szezonban az Action Express Racing Nasr-Derani kettőse, illetve a WTR Ricky Taylor-Filipe Albuquerque versenyzőpárosa előtt. A DPi kategória pontversenyét utóbbi duó vezeti (egyben a Michelin Endurance Cup kiírást is) a mazdás Jarvis-Ticknell kettős és Nasrék előtt (bár a két brazil hátránya már több mint 100 pont a WTR Acurával szemben).

Detroitban a DPi mellett csak a két GT kategória versenyzett. GTLM-ben pedig ezen belül is csak a két Corvette (a négyes Milner-Tandy autó nyert), emiatt a verseny pontokat sem ért a kategória kiírásában. GTD-ben idei első győzelmét szerezte az Astonnal versenyző Heart of Racing Ross Gunn-Roman De Angelis kettőse, amivel feljöttek az összetett második helyre, 7 pontra megközelítve a Turner BMW Bill Auberlen-Robby Foley duóját, akik szombat este csak nyolcadikak lettek. Kategória második helyen a futamot a Grasser Lamborghini zárta (Goikhberg, illetve a csak erre a versenyre beugró Mapelli), míg a dobogó alsó fokára a szezonban másodszor rajthoz álló Gradient Acura pilótái állhattak (M. Miller-T. Bechtolsheimer).

A bajnokság Watkins Glenben folytatódik a jövő hétvégén, egy hat órás versennyel ami része az Endurance Cup-nak is, illetve az összes kategória rajthoz áll, a március végi sebringi 12 órás óta először.

Címlapkép forrása: Chip Ganassi Racing hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email