🇳🇱 TCR Eu: Coronel (hazai pályán) és a kis Girolami is győztes lett a TCR Európa-kupában!

Tom Coronel megszerezte idei első győzelmét hazai pályán, drasztikusan lecsökkentve Azcona előnyét a tabellán!

Természetesen a sztori akkor lenne szebb, ha a spanyol zseni is ebben a szériában versenyzett volna a hétvégén (bár eddig elég érdekesnek tűnik az eTCR vallelungai kaladja is- erről olvashattok nálunk is bővebben).
A savanygást arrébtéve, egész jó versenyünk volt Zandvoortban, ahol ugyan a Comtoyou versenyzői játszották le ezúttal az SLR-es csapatmunkát -bár egyikük sem esett ki szerencsére- és akadályozta a három audis csapattárs egymást a verseny elején, a jó öreg Tommy Boy végül utolérte, majd be is darálta az egy pillanatig óvatlan Jack Youngot, aki így sem lehet elégedetlen, hiszen a legjobbakkal küzdött meg ma a győzelemért.

Amint az alábbi táblázatban is láthatjátok, bár Coronel idén először állt dobogóra, mindössze 11 pontosra csökkentette a hátrányát Azconával szemben (a széria pontrendszere továbbra is elég fura).
A dobogóra, Coronelhez hasonlóan idén először állt fel Dusan Borkovic, aki így elvette a hazai pódium örömét Langeveldtől, míg Franco Girolami ötödik helye is igencsak dícséretes, amivel az argentin feljött az összetett harmadik helyre!

[Kép forrása: TCR TV/TCR Europe]

A szombati futam pontszerzői: Coronel-Young-Borkovic-Langeveld-Girolami-Baert-J. Clairet-Callejas-Gavrilov-Taoufik-Davidovski-Bennani-Homola-Ryba-Leonov.

A vasárnapi versenyre a Jelmini-Taoufik duó szerezte meg a fordított rajtrácsos első sort, tehát a Sébastien Loeb Racing reménykedhet egy jó eredményben.

… amit végül Franco Girolami nyert meg, a hazai pályán versenyző Niels Langeveld és Isidro Callejas előtt!

És sajnos a beszámolónk itt véget is ér, hiszen miközben eredetileg ezeket a sorokat írtam Facebook oldalunkra, a DTM mezőnye is versenyzett éppen Monzában, és hát párhuzamosan írni több versenyről tegye meg, akinek két anyja van!

Címlapkép forrása: Touring Car Times

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.