Darwin beszámoló – Káosz az északi hőségben!

Bár Shane van Gisbergen tovább növelte az előnyét a bajnokságban, egyáltalán nem mondható az, hogy unalmas versenyeket láttunk volna a darwini forróságban.

Akik angolul nézték a versenyeket, azok észrevehették, hogy a kommentátori állásból hiányzott Neil Crompton, akit nem rég prosztata rákkal diagnosztizáltak és már egy műtéten is átesett, emiatt nem tudott jelen lenni. Mihamarabbi sikeres felépülést kívánunk neki ezúton is!

Ami a versenyeket illeti, az első futam valódi káoszt hozott. Anton De Pasquale indulhatott a pole-ból, ám az egyes féktávon kíméletlen módon bevetődött mellé van Gisbergen, ezzel beindítva a dominót. A DJR versenyzőjét ez ugyanis annyira meglepte, hogy kicsit megingott, erre pedig már nem tudott időben reagálni Scott Pye, aki kiforgatta az ausztrált. De Pasquale autójába többen is belecsapódtak, kicsi a rakást játszva, ezzel pedig rögtön hat autó lenullázódott az egyes kanyarban. Közülük is a legjobban Mark Winterbottom betlije sajnálatos, aki a második helyről indult és először a váltója makacsolta meg magát, majd ő is belekeveredett az incidensbe. A futam drámája Gizzy nevéhez fűződik, aki magabiztos győzelme felé haladt, ám a későre tolt boxkiállás félre sikerült, lévén nem működött a balhátsó kerékpisztoly (meglepően sok ilyen hiba ütötte fel a fejét a hétvégén). Ezzel az új-zélandi a mezőny végére esett vissza, utat nyitva Chaz Mostertnek, aki be is húzta a győzelmet. A nagy kavarodásban kiemelendő a három Kostecki-testvér produkciója, hiszen mind a legjobb tízben végeztek.

Az első verseny rögtön egy tömegbalesettel kezdődött (Kép forrása: Fox Sport.com)

A második versenyen aztán van Gisbergen bepótolta azt, amit szombaton a sors elvett tőle, ugyanis hibátlan versenyzéssel nyert, mögötte a lerajtolt Davison végzett, a dobogóra még Whincup állhatott fel. A futam egyik furcsa incidense James Courtney és Brodie Kostecki nevéhez fűződik. 2010 bajnoka ugyanis lényegében kilökte az újoncot, aki a gyepre kicsúszva úgy gondolta revansot vesz és visszaveszi a pozíciót. Így levágva a pályát a bukótérben, visszajött abba a pozícióba, ahol az eset előtt haladt. Ezt természetesen a verseny felügyelősség sem nézte jó szemmel, kapott is egy időbüntetést utólag.

Vasárnap délután Gizzy duplázni tudott, jöhetett a szokásos SVG-stílusú gumiégetés. A dobogó lényegében teljesen ugyanazt a képet festette, mint délelőtt.

Kép forrása: Supercars.com

Van Gisbergen előnye így 221 pontra nőtt a tabellán, a mögötte lévő csapattársával szemben. Már nyolc győzelemnél jár ebben a szezonban, karrierje során pedig a 48.győzelmét ünnepelhette a szériában, amivel beérte az örök ranglistán Peter Brockot.

Folytatás három hét múlva Townsville utcáin, ahol csak kettő versenyt rendeznek majd, de azok a futamok több pontot is fognak érni.

Címlapkép forrása: Supercars.com

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.