Újra Mazda-győzelem Watkins Glenben!

A Mazda megszerezte idei első futamgyőzelmét az IMSA sportautó-bajnokságban, ráadásul azon a pályán, ahol két évvel ezelőtt az első IMSA-győzelmüket is aratták.

Még különlegesebbé teszi a diadalt, hogy majdnem napra pontosan harminc évvel az 1991-es le mans-i 24 órás után született meg, amikor Volker Weidler, Johnny Herbert és Bertrand Gachot megszerezték a Mazda történetének első és mind a mai napig egyetlen le mans-i győzelmét. Tincknell, Bomarito és Pla ezzel összetettben is feljöttek a 2. helyre, hátrányuk 31 pont a Konica Minolta Acurával (R.Taylor/Albuquerque) szemben, amely ezúttal a 3. helyen végzett a Meyer Shank Acura (Cameron/Pla) mögött.

LMP2-ben a WIN Autosport (Thomas/Nunez/Merrill) szoros küzdelemben győzte le a PR1 Mathiasent (Keating/Jensen/Huffaker), a P3-as kategóriát pedig a Riley Motorsports (Robinson/Fraga/Andrews) kis különbséggel ugyan, de tulajdonképpen simán nyerte.

Corvette győzelmet hozott az ezúttal is rendkívül kiélezett és élvezetes GTLM meccs, Antonio Garcia és Jordan Taylor a márka első watkins glen-i győzelmét szállították 2014 óta. A duó mögött a két BMW végzett.

Egy kiváló stratégiai döntésnek köszönhetően tovább gyarapította győzelmei számát a rekorder Bill Auberlen, a 96-os BMW-n Robby Foley-val és Aidan Readdel osztozó amerikai és legénysége 5,7 másodperccel előzte meg a célban a Paul Miller Lamborghinit (Sellers/Snow/Lewis).

Folytatás most hétvégén ugyanitt, egy 2 óra 40 perces sprintversennyel!

címlapkép forrása: Mazda Motorsport hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.