Ez nem megváltás, csak új Management! – avagy: így láttuk a Stájer Nagydíjat!

2021-ben is minden futamot követően értékelnek, véleményeznek, pontoznak az F1-Zóna szerkesztői, valamint ugyanezt kérjük követőinktől is. Ezeket a meglátásokat minden alkalommal a blogunkon tesszük közzé, majd év végén összesítünk, és kiderül, melyik futam tetszett legjobban az F1-Zóna szerkesztőinek és követőinek! Íme az év nyolcadik felvonása, avagy: így láttuk a Stájer Nagydíjat!

Lassan kimondhatjuk, hogy Max Verstappen világklasszis teljesítményt visz véghez, amikre csak a legnagyobbak képesek. A szomorú csak az volt, hogy nem volt csata,mert mindenkit lesöpört a pályáról.

Csaba: “Az izgalom, ami úgy járt ezen a versenyen, mint Pérez a dobogóval: éppen csak lemaradt róla. Már az elején tisztáznom kell, hogy munka mellett nézve még az a kevés izgalom is alig maradt meg a versenyről, ami benne volt. Valahogy a papírformát kaptuk- Gasly és a valahogy folyton szerencsétlen Russell kivételével a játékból. Verstappen játékába senki sem tudott beleszólni, de a Red Bull még sem lehet maximálisan elégedett Pérez elrontott kiállása miatt. A középmezőnyben akadtak szép csaták, de valahogy egy nagyon szürke és felejthető versenyünk volt. Hiába jött előre Leclerc és Raikkönen is 7-7 helyet, valószínűleg fél év múlva egy hajszányi emlékem sem lesz a futamról. Nem is látom igazán több értelmét húzni a vélemény, ebben ma egyszerűen nem volt több.”

– 3/10

– a nap legjobbja(i): 🇳🇱 Verstappen & 🇲🇨 Leclerc

– a nap lúzere: Nálam ma nem volt

– a hétvége pillanata: 🇬🇧 Hamilton “félrecsúszott” pacsija 🇳🇱 Verstappennel

Daniel Ricciardo amit a rajtnál megnyert, az el is vesztette a futam során, miután hajtáslánc problémák léptek fel a McLarennél. Mindenesetre, ez nem magyarázat arra, hogy míg Norris kényelmesen az 5. helyen végzett, addig Ricciardo a 13. helyen, ismét kört kapva csapattársától.

Szilárd: “Amikor az ember várja, hogy na… végre egy pálya ahol biztosan lehet előzni, még esni is fog és ráadásul közel van mindenki-mindenkihez az edzések alapján. Mi sülhet ki rosszul belőle? Hát minden. Verstappen és a Red Bull lassan már nemhogy megváltást jelent számunkra a futamok tekintetében, hanem úgy managementet.. Más a köntös, de ugyan az a nóta. Egyvalaki elmegy az elején a picsába és senki, még csak utol sem tudja érni, nemhogy megkergetni. Értitek, még Hamilton is feladta menet közben! Sajnos halálunalmas futam volt. Verstappen utcahosszal nyert, Hamilton és Bottas tehetetlen volt. Perez ismét zsenin ment és kivételesen a csapat baszta el a dobogóját. Norris egész jó volt,viszont a Ferrari hatalmasat mentett a futamon, és szolgáltatta az egyetlen műsort nekünk az előzésekkel a pályán. Remélem a második futamon előrébb lesznek, mert ez tempó volt! Alonso-Stroll és Tsunoda pontok, míg Daniel Ricciardo a mélypontok mélypontján… Ebben ennyi volt, meg talán egy Bambi.”

– 4,5/10

– a nap legjobbja(i): 🇳🇱 Verstappen & 🇲🇨 Leclerc

– a nap lúzere: 🇦🇺 Ricciardo

– a hétvége pillanata: 🇫🇮 Bottas “jégrevüje” a boxutcában 💃

George Russell első etapja mesebelinek tűnt, miután nemhogy simán tartotta a 8. helyét, de még az előtte autózókat is tartani tudta. Sajnos a Williams autójából szökött a levegő, és így nem tudott tovább menni. Összejöhet-e azonban egy pontszerzés az Osztrák Nagydíjon a britnek?

Gergő: „Ez a verseny maximum annyira volt jó, hogy szólt valami, miközben készülődtem az éjszakás szolgálatra. A két-három parádés egyéni teljesítményen (Verstappen, Leclerc, Russell) és az utolsó öt kör viszonylagos “izgalmain” kívül mást nem tudnék kiemelni, összességében három nap múlva már az egész versenyre nem fogok emlékezni. Reménykedem egy jobb folytatásban egy hét múlva.”

– 2/10

– a nap legjobbja: 🇬🇧 Russell

– a nap lúzere: Nálam nincs

– a hétvége pillanata: Nem igazán tudok semmit kiemelni

A futamon Charles Leclerc biztosította számunkra az egyetlen akcióforrást. Ugyan véget vetett Gasly versenyének, de a 20. helyről visszamászott a 7. helyig, biztonsági autó nélkül. Dicséretes teljesítmény, és ez elég volt, hogy ő legyen nálunk a nap legjobbja!

Gali: “Nehéz amikor mondani kell valamit a semmiről. Verstappen nagyon sima rajt-cél győzelmet aratott, a Mercedes nem volt ma kihívója. Péreznek másfél kör kellett volna ahhoz, hogy megfogja Bottast a végén. Nagyon sajnáltam Russell technikai problémáját, hiszen akár a pontszerző helyekért is versenyben lehetett volna. Leclerc váratlanul nagy versenyt ment, és a Ferrarinak úgy amúgy nagyon jó versenytempója volt.”

– 2,5/10

– a nap legjobbja: 🇲🇨 Leclerc

– a nap lúzere: Ma senki sem követett el nagy gyökérséget

– a hétvége pillanata: 🇫🇮 Bottas meglátogatja a McLarent 😀 (You can’t park there…😅) 💃

A hétvége leglátványosabb jelenete volt, amikor Bottas megforgott a boxban. Szegény embert még az ág is húzza? Mindenesetre, a rajtbüntetés ellenére is a maximumot hozta ki Bottas a versenyéből.

Gergely: „A “futam” megközelíti a 2019-es Francia nagydíj színvonalát – lényegében nem történt semmi. Verstappen tükörsima győzelmet aratott, Hamilton a futam felénél feladta, Bottas szerencsés dobogót szerzett, egyedül Leclerc szolgáltatott némi akciót. Ennyi, nem több…”

– 1/10

– a nap legjobbja: 🇲🇨 Leclerc

– a nap lúzere: Én sem tudok kiemelni senkit

– a hétvége pillanata: 🇫🇮 Bottas megforgása a boxutcában 💃

“Amikor meglátod a havert, akivel 8 különféle kézfogásod szokott lenni”

Andris: „Én dolgoztam a verseny alatt – ezt nem azért írom, hogy kifogást keressek, amiért nem írok hosszú értékelést, hanem hogy jelezzem, hogy ennyire izgalmas volt a futam, lényegében bármit lehetett csinálni alatta. Csak izgulni nem 😛 Mélyen alulmúltuk az eddigi szezont, van ilyen. Egyértelmű Red Bull-fölény, a negyedik Hamilton-győzelem nélküli futam – érdekes kilátások. Ricciardót egyre nagyobb aggodalommal nézem, Russellért (de akár a Williamsért) pedig a szív megszakad. Leclerc-t is jó volt nézni, a többiek nagyjából a kötelezőt hozták.”

– 2/10

– a nap legjobbja: 🇬🇧 Russell

– a nap lúzere: Passz… ❌ akkora volt az unalom, hogy senki nem volt különösebben béna 🙂

– a hétvége pillanata: 🇫🇮 Bottas boxutcai megforgása 💃

Az idén 111 éves Alfa Romeo csapata majdnem pontszerzésnek örülhetett. A hangsúly továbbra is a majdnemen van, de vigyázniuk kell, mert ha Russell csak egyszer is egy erősebb pontszerző helyen végez, a csapat komoly milliókat bukhat év végén.

O.Bence: “Kezd ellépni a Red Bull! Eddigi legmeggyőzőbb hétvégéjén van túl a Red Bull és Max Verstappen. Már a futam elejétől Hamilton csak bottal ütötte a holland nyomàt és messze elmaradt tempóban a Mercedes és egyre nagyobb bajban van. Kisebb szívfájdalma lehet az osztrák gárdának, hogy Perez egy boxutcai hibának köszönhetően lemaradt a dobogóról. 5. helyen a szikla szilárd Norris végzett míg mögötte a meglepően feljavuló Ferrari páros végzett. Leclerc régen fogott ilyen izmos futamot magának. Utánuk Stroll és Alonso végzett akik csakúgy mint Norris, messze verik a csapattársukat. Ismét jön egy osztrák hétvége és nagyon nehéz lesz a Mercedesnek fejlesztések nélkül elérni valamit a Red Bull ellen. Ekkora esélye még sosem volt egy csapatnak a Mercedes ellen az biztos.”

– 5/10

– a nap legjobbja: 🇲🇨 Leclerc

– a nap lúzere(i): 🇦🇺 Ricciardo & 🇫🇷 Ocon

– a hétvége pillanata: 🇫🇮 Bottas boxutcai megforgása 💃

A 2021-es futamok értékelése az F1-Zóna szerkesztői szerint:

  1. Emilia Romagnia Nagydíj – 9,25/10
  2. Bahreini Nagydíj – 7,86/10
  3. Francia Nagydíj – 7,00/10
  4. Azerbajdzsáni Nagydíj – 6,58/10
  5. Spanyol Nagydíj – 5,40/10
  6. Portugál Nagydíj – 4,70/10
  7. Stájer Nagydíj – 2,86/10
  8. Monacoi Nagydíj – 2,00/10

A szezon eddigi értékelése: 5,71/10

Az AlphaTauri egy pontot csípet el azzal, hogy Tsunoda valamelyest kezdi összeszedni magát, de Gasly első körös kiesése komoly érvágás volt a kisbikáknak. A Honda motor viszont erős, így joggal bízhatnak egy jobb második versenyben a Red Bull Ringen.

Válogatás olvasói kommentekből

K. Richárd: “Nagyon gyenge verseny volt, maximum 3.5 pontot ér a 10-ből.A nap legjobbja Verstappen és a Red Bull volt. Előnyben vannak, jó esélyük lesz komoly előnnyel menni a nyáriszünetre. Jó volt még ma Stroll, és Alonso is. Hamilton is hozta a maximumot, és Russell is sokáig nagyot ment, csak peche volt.”

Cs. László: “3/10. Monaco legalább nem okozott csalódást a pocsék futamával, Ausztria viszont igen. Ez a futam még a spanyol nagydíj színvonalát se érte el.Nap balfékje: a Williams. Minden esélyük megvolt az erős pontszerzésre, ehelyett… meh. Nap legjobbja: Leclerc jobb hátsója 😃 Viccet félre téve: Sainz, aki újfent bizonyította, hogy mennyire alul értékelt pilóta volt az elmúlt években.A hétvége pillanata: Wolff, amikor beismerte, hogy befejezik az idei autó fejlesztését. Az egész csapatból egyedül Hamiltonon érződik, hogy versenyezni szeretne, ezzel a beismeréssel pedig virtuálisan meg is koronázták Verstappent és a Red Bullt.”

B. Zsolt: “Hát talán akkor lehet majd izgalmasabb futam, ha a taktikával variál egyet Hamilton csapata, vagy ha esik. Meg ugye ha esetleg Max-al lesz valami és hátrébbről kell elindulnia, de ilyet nem kívánunk.”

Köszönjük, hogy ellátogattál blogunkra! Várjuk a véleményeket a Facebookon, hogy az olvasottak közül mivel értetek egyet legjobban, és mivel legkevésbé!

F1-Zóna
címlapkép: XPB Images, a többi kép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
2021.06.30.

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.