ALMS: 2022-ben is marad az Egyesült Arab Emírségekben az Ázsiai Le Mans-széria

Az Ázsiai Le Mans-széria 2013-as alapítása óta járt már Kínában, Japánban, Malajziában, a Koreai Köztársaságban, Thaiföldön és Ausztráliában is, az idei szezonban azonban a járványhelyzet miatt bevezetett beutazási korlátozások következtében csak az Egyesült Arab Emírségekbe tudták elvinni a szériát, ahol egy hét alatt le is ment az egész bajnokság. Ez nem várt sikereket hozott, több európai csapat is látott fantáziát a rövid és nem túl távoli bajnokságban, így a szervezők jövőre is e formula megtartása mellett döntöttek.

A bajnokság a február 11-12-i hétvégén kezdődik majd a Dubai Autodrome-on, majd egy héttel később, Abu Dhabiban már bajnokot is avatnak. Mindkét helyszínen két-két versenyt rendeznek meg, és hogy legalább valami változatosságot vigyenek a dologba, az egyik futam mindkét helyszínen éjszakai lesz.

Tovább növelheti a bajnokság értékét, hogy LMP2-es és LMP3-as kategóriában a bajnok, GT géposztályban pedig az első négy helyezett automatikus meghívást kap a le mans-i 24 órás versenyre.

Címlapfotó: Pedro / Daily Sportscar
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email