Mercedes uralom a Lausitzringen

Miután Liam Lawson és Kelvin van der Linde szerezték meg az új DTM éra első győzelmeit Monzában, a szezon több mint egy hónap szünet után folytatódott a Lausitzringen!

A GT3-as DTM éra második pole-pozícióját a ROWE Racing és a BMW versenyzője, Sheldon van der Linde szerezte meg, a dél-afrikai fiatal azonban nem örülhetett túl sokáig a pole-nak!

Ugyanis a kilencedik helyről rajtoló Phillip Ellis nagy győzelmet aratott az egyetlen állva maradó és dobogóra esélyes Mercedesszel!

A BMW-s ugyanis eredetileg harmadikként ért célba, azonban büntetését követően Liam Lawson lett második, Rockenfeller pedig harmadik. Összességében nekem tetszett a verseny, és bár a körmeinket nem rágtuk le, a Lausitzringen könnyebb és jobb előzési lehetőségeket biztosít ez a formula.

Az is pozitívum, hogy a fiatalok azonnal elkapták a fonalat, illetve gyártó szinten is elég korrekt változatosságról beszélhetünk. Még a télen alig tesztelő T3 Motorsport is eléggé ott van, ha pedig ismét nem erőltették volna ezt az eltolt kiállásos taktikát Muth-nál, szerintem a top hatban is végezhetett volna a belga fiatal. Phillip Ellis pedig minden dícséretet megérdemel a mai versenyt követően!

A szombati verseny pontszerzői: Ellis-Lawson-Rockenfeller-K. van der Linde-Albon-Auer-Wittmann-Muth-S. van der Linde-Buhk

Győzelmét követően a brit-svájci versenyző meg is szerezte a pole-t a vasárnapi futamra!

A versenyen aztán egy óriási pech szemtanúi lehettünk, hiszen Kelvin van der Linde autója az első helyen haladva “szenvedett egy kékhalált”, amire meg újraindult, már csak a második helyért tudott egy hatalmasat csatázni Lawsonnal. A Maxi Götz ölébe hulló győzelmet így senki sem tudta veszélyeztetni a futam végén. A pole-ból rajtoló Ellis pedig éppen csak lecsúszott a pódiumról vasárnap. Összességében pedig gyanúsan a szezon eddigi legjobb versenyét láthattuk!

A futam pontszerzői: Götz-Lawson-K. van der Linde-Ellis-S. van der Linde-Wittmann-Juncadella-Rockenfeller-Auer-Müller

A bajnokság szempontjából pedig egy Kelvin van der Linde- Liam Lawson csata kezd kibontakozni két versenyhétvégét követően. A szezon két hét múlva, Zolderben folytatódik.

A címlapkép forrása: a Mercedes Motorsport hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.