🇧🇪 TCR Eu: Mikel Azcona Spa-Francorchamps királya!

Az még hagyján, hogy a tavaly, semmiből beugorva rommáverte a mezőnyt Spában (Coronel legnagyobb bánatára, aki mindkét versenyen második volt mögötte), de idén a fiatal spanyol simán bajnokesélyes úgy, hogy Zandvoortot ki kellett hagynia és elvileg a Nürburgringen is hiányozni fog WTCR/eTCR kötelezettségei miatt.

Jelmini pole-ban, a Hyundai pedig dominálta az időmérőt!

A szabadedzéseken látott Honda uralom mintha sehol sem lett volna ma -bár ebben az is szerepet játszott, hogy Jack Young nem tudott mért kört futni- hiszen egyedül Mikel Azcona tudott a 4 Elantra közé férkőzni az időmérőn… várjunk csak egy pillanatot! Mert az a 4 valójában 3! Langeveld ugyanis éppen csak lemaradt a top tízről, az i30-cal versenyző Homola viszont tökéletesen pótolta a hollandot, hiszen harmadik lett Jelmini és Bennani mögött.
Azcona 7 tizeddel maradt le a pole-ról és szerzett 4. rajtkockát Taufik és a legjobb audis Baert, valamint a legjobb hondás Girolami előtt. A Peugeot-k legjobb körét Teddy Clairet futotta, aki a nyolcadik helyről rajtol, míg 10. helyet és a fordított rajtrácsos pole-t Klim Gavrilov szerezte meg.

Az első futam


Nagyjából a rajtot követően Azcona ismét oktatott, és riválisainak esélyt nem adva nyerte meg a spai futamot. A spanyol zsenit a biztonsági autó utáni újraindítás sem zavarta és győzelmével hihetetlen simán vette vissza a bajnokság vezetését.
Miután a harmadik helyről rajtoló Homola hátraesett és egy áthajtásos büntetés is hátráltatta, a három SLR Hyundai simán befutott a 2-4. helyen (Bennani-Jelmini-Taoufik sorrendben).
Őszintén a verseny elég szürke volt (egy biztonsági autós fázist leszámítva a Ryba-Young-Gavrilov és Poussier kakaskodásából), Leonov és Langeveld kicsit agresszíven harcolt a pálya különböző helyein (az orosz a hollanddal ellentétben inkább hátrafelé haladt- a manővereiért pedig meg is kapta érte a “jutalmát”), illetve Teddy Clairet driftelgetett nagyon szépen, a pontjait mentve. Igazából azonban sokkal több nem történt pénteken Spában.

A pontszerzők: 🏆Azcona🥈Bennani🥉Jelmini-Taoufik-Girolami-Baert-T. Clairet-Langeveld-Callejas-Coronel-Gavrilov-Borkovic-J. Clairet-Homola-Leonov.

A második futam


Azcona, Azcona, AZCONA KÉREMSZÉPEN!!!

Pénteken oktatta a mezőnyt, tegnap pedig ismét zseni volt a felszáradó Spában, ahol sokan félig esős, mások teljesen esős setuppal versenyeztek, míg többen a verseny közben váltottak slickekre (ez pl. a vezető Gavrilov számára rossz döntésnek bizonyult, hiszen csak a 12. helyig tudott a kiállása után visszazárkózni).
Azcona szokásosan átegerészte magát a mezőnyön és végül bedarálta a teljesen esős gumikkal és beállításokkal versenyő Teddy Clairet is, hogy megszerezze idei harmadik győzelmét és másodikat egy hétvégén belül.

Dícséret illeti Homolát is, aki szintén jól taktikázott, és miután pénteken egy jó eredményt veszített el egy áthajtásos büntetés miatt, tegnap felállhatott a dobogó második fokára- bár éppen csak elcsípte Clairet a végén.
Maga a bajnokság kérdéses, hogy hogyan alakul és ki is Azcona igazi kihívója, hiszen a Spa előtt vezető Girolami egy közepes hétvégét zárt, míg az SLR Hyundaiok közül a legjobb Langeveld is csak ötödik lett szombaton (Coronel pedig kimondottan felejtős fordulót zárt). Azcona 30 ponttal vezet Girolami előtt, míg a címvédő Bennaniak további 17 egységes hátránya van négy versenyhétvégét követően (számokban ez 230-200-183 pont).

A szombati pontszerzők: 🏆Azcona🥈Homola🥉T.Clairet-Callejas-Langeveld-Taoufik-Girolami-Baert-Bennani-Coronel-J. Clairet-Gavrilov-Young-Borkovic-Ryba.

A bajnokság egy elég hosszú szünetre megy, és csak szeptember első hétvégéjén folytatódik a Nürburgringen.

A címlapkép forrása: a TCR Europe hivatalos Facebook oldala

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.