Marco Wittmann az új éra első BMW győzelmét aratta, míg Kelvin van der Linde növelte az előnyét Zolderben!

Hétvégén Zolderben versenyzik a DTM, immár Christian Kliennel és egy McLarennel a mezőnyben!

Két forduló telt el az új DTM-ből – és bár eddig megosztó az új formula képe – nekem nagyon meggyőző a GT3-as sprint irány. A bajnokság szempontjából az sem utolsó szempont, hogy szinte mindegyik gyártó győzelmekért harcol (a T3 Lambok egyelőre még belerázódnak- de jobb taktikákkal Esteban Muth simán dobogókért harcolhatna), pilóták terén pedig két fiatal emelkedik ki igazán: az utóbbi években az Audi R8 LMS GT3-ba az összes kilométert is belepakoló Kelvin van der Linde, valamint a még mindig csak 19 éves Liam Lawson, akit nem győzünk eleget dícsérni, hiszen úgy váltogat az F2-es és GT3-as technika között, mintha évek óta ezt csinálná.
Pilótafronton maradva, Zolderben végre indult volna Gary Paffett a Mücke Mercedesben, azonban a pandémia miatti utazási korlátozások keresztbe tettek a skótnak, így ismét Maxi Buhk versenyzik a helyén.
Az igazi “sztárbeugró” a hétvégén Christian Klien lesz. Az osztrákkal együtt érkezik a sorozatba a JP Motorsport és a McLaren, tehát nagyon sok szempontból érdekes lesz majd a korábbi F1-es pilóta teljesítménye.

Kelvin van der Linde szerzett pole-t Zolderben Maxi Götz és Marco Wittmann előtt!

Az időmértő követően pedig a versenyen sem tudta senki sem veszélyeztetni Kelvin van der Linde győzelmét, miközben Alex Albon megdolgoztatta Mike Rockenfellert a második helyért! Ezzel az ABT Sportsline 69. győzelmét és 19. 1-2. helyezését szerezte a DTM-ben. Van der Linde győzelmével hatalmasat lépett előre a bajnokságban, Daniel Juncadella nem éppen inspirált manővere a rajt után végett vetett a bajnoki második Liam Lawson versenyének.

Dicséretet érdemel még a hazai pályán versenyző Esteban Muth, aki egészen a hatodik helyig jött előre a Lamborghinivel, és manőverei oktattak a pályán, ahol kimondottan nehéz előzni.

A futam pontszerzői: K. van der Linde-Rockenfeller-Albon-Abril-Wittmann-Muth-Götz-Ellis-Auer-Müller

Marco Wittman pole-ból rajtolva iratkozott fel a győztesek listájára 2021-ben, Maxi Götz és Liam Lawson előtt diadalmaskodva!

Mivel vonatról, fél szemmel tudtam csak követni az eseményeket(és kb. fél órát láttam a futamból), így ennél többet most nem igazán tudok írni. Annyit azonban hadd emeljek ki, hogy Esteban Muth ma is zseniálisan versenyzett és előzgetett, nálam egyértelműen a szezon legpozitívabb meglepetése a fiatal belga teljesítménye. 

A második verseny pontszerzői: Wittmann-Götz-Lawson-Müller-Auer-Albon-S. van der Linde-K. van der Linde-Muth-Rockenfeller

Összességében elmondható a hétvégéről, hogy Kelvin van der Linde növelte az előnyét a bajnokság élén, Klien sukármobiljá… McLarenjét pedig még mi is szokjuk.😅

A bajnokság két hét múlva, a Le Mans-i 24 órással egy hétvégén folytatódik, a Nürburgringen.

A festés miatt muszáj volt megosztani, élőben, természetes fénynél pedig még szembetűnőbb a McLaren!
Címlapkép forrása: DailySportscar
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.