🇦🇹 Moto2: Marco Bezzecchi idei első győzelmét aratta a hibákkal tarkított versenyen!

Bezzecchi a KTM hazai győzelmét szállította, megelőzve a gyári csapat versenyzőit.

Immáron teljesen száraz pályás körülmények fogadták a középső kategóriát Spielbergben. A Sky Racing versenyzője kapta el a legjobban a rajtot, ám hamar visszavette a vezetést a pole-ból rajtoló Remy Gardner. Az ausztrál aztán Aron Canet-tel csatázott sokáig az első helyért, majd Bezzecchi is megindította a támadását. Megelőzte mindkettőjüket, majd utána Gardner hibázott hatalmasat a 4-es kanyar féktávján, örülhetett, hogy két keréken maradt. Ezzel azonban kiírta magát a győzelemre esélyesek közül.

Hasonlóan járt Ai Ogura, aki hiába ment nagyszerűen egész hétvégén, túl sokszor hagyta el a verseny alatt a pályát, ezért kapott egy hosszú körös büntetést, amit nem sikerült tökéletesen teljesítenie. A japánt utólag 3 másodperces időbüntetést kapott a vonal megcsípéséért, de pozíciót emiatt nem vesztett.

A VR46 Akadémia motorosát innentől kezdve senki nem akadályozhatta meg, simán nyert, Canet és a hibákból sokat profitáló Augusto Fernandez előtt.

Raul Fernandez dobogós pozícióból hibázott még a futam közepén, ezzel pedig jelentősen visszaesett és már nem tudott felzárkózni, így újabb pontokat bukott csapattársával szemben a pontversenyben. Ugyanakkor mindkét Red Bull KTM Ajo-s versenyző lemaradt így a dobogóról.

Címlapkép forrása: Sky Racing/Twitter

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.