🇦🇹 Moto3: Pedro Acosta a KTM hazai pályáján is győzni tudott!

Acosta a trükkös körülmények között vívott hatalmas csatát Garciával.

Mivel reggel esett az eső, de már helyenként elkezdett felszáradni a pálya, így komoly dilemmába kerültek a csapatok, hogy milyen gumit rakjanak fel a motorokra. Heten vállalták be a száraz pályás gumit, a többség vizes abroncson startolt, utóbbiak választottak végül jól. Noha a futam végére a slick gumisok futották a leggyorsabb köröket, de a lemaradásuk akkor volt, hogy érdemileg nem tudtak beleszólni az élversenybe, egyedül Darryn Binder tudott a legjobb tízben zárni közülük.

Az élen hamar meglépett a többiektől az Acosta-Garcia páros, akik egymást segítve óriási előnyt motoroztak ki. Mutatja ezt, hogy az utolsó körös csatájukban az Aspar csapat versenyzője elesett, de még a bukása ellenére is a 2.helyen visszabírt állni az utolsó méterekre. A csodagyerek Acosta így viszont magabiztosan nyert, végig okosan és átgondoltan versenyzett, győzelmével pedig növelte előnyét a pontversenyben.

Romano Fenati is végül felállhatott a dobogóra, miután az utolsó kanyarból kijőve legyorsulta Jaume Masiát, aki megint lemaradt a dobogóról. Kiemelendő még Maximilian Koffler teljesítménye, aki hazai pályán egy 9.helyet hozott össze, messze a legjobb eredménye ez a 20 éves osztráknak.

A futam nagy vesztese pedig a tegnap első pole-ját szerző Dennis Öncü, aki csak a boxból rajtolhatott, miután orbitális hibát vétett a Tech3 csapat (a háromperces tábla bemutatása után kerültek fel a KTM-re a kerekek, ez pedig szembe ment a rajtprocedúra szabályaival). Bár mivel slicken indult, így feltételezhetően a török motoros sem tudta volna tartani az élmenő duóval tartani a tempót.

Folytatás egy hét múlva, ugyanitt, a Red Bull Ringen.

Címlapkép forrása: Red Bull KTM Ajo

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.