Kilenc (!) Mercedes indul a nürburgringi fordulóban, a sorozat vezetése pedig direkt megkérte GetSpeedet, hogy más hétvégén indítsa a tizediket!

Bár nem lett óriási mezőnyünk az új DTM éra első szezonjára, a beugrók száma egy-egy fordulóban szépen megdobja majd a nevezőszámot. Azt már eddig is tudtuk, hogy a Nürburgringen indul egy harmadik HRT-Mercedesben a csapatfőnök Hubert Haupt, aki utoljára 2001-ben versenyzett a szériában, ma pedig az is biztossá vált, hogy a Toksport indítja a Mercedes gyári pilótáját, a GT World Challenge Europe sprint- és endurance kiírásában is bajnoki címet szerző Luca Stolz-t (az ő autója látható a kiemelt fotón). Mivel Christian Klien a Nürburgringre is nevezett, nem kevesebb, mint 22 autónk lesz az augusztus végi fordulóban!

És lett volna egy huszonharmadik induló is: az Arjun Mainit nevező GetSpeed Performance ugyanis indított volna egy második Mercedest a 24 éves Fabian Schillernek, a széria vezetése azonban közbeszólt és megkérte a csapatot, hogy lehetőleg ezt más fordulóban tegyék meg, hiszen 23 autóból tíz Mercedes kicsit érdekes fényt vetett volna a DTM-re. 😅Schiller számára Assen és Hockenheim maradt, mint opció, hiszen a többi DTM forduló ütközik GTWCE programjával.

A csapat berkein belül maradva, Arjun Maini eredetileg indult volna a nürburgringi hétvégével ütköző le mans-i 24 óráson, azonban mivel csapattársa, Narain Karthikeyan utazási korlátozások miatt biztosan kihagyja a legendás endurance viadalt, Maini is emellett döntött. Az indiai LPM2-es gárda tehát jobb híján két európai és egy ausztrál versenyzővel indul majd (Tom Cloet, John Corbett, James Winslow).

Címlapkép forrása: a DTM hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.