🇦🇹 Moto3: Sergio Garcia az utolsó körben happolta el a Red Bull KTM-es brigád elől a győzelmet

A Red Bull KTM flotta nem bírt az Aspar csapat spanyol újoncával.

Pedig nagyon sokáig úgy tűnt, hogy a KTM kisajátíthatja hazai pályán a pódiumot, de az utolsó körök szokásos oda-vissza csatájában megkeveredett a sorrend. Pedro Acosta az utolsó körben hibázott (nem nevezhető nagy hibának, de arra pont elég volt, hogy ne legyen esélye a győzelemre az utolsó kanyarokban), Jaume Masia már-már szokása szerint az utolsó körre esett szét fejben, Dennis Öncü pedig hiába vezetett a verseny túlnyomó részében, az utolsó kanyarokban nem bírt Garciával.

A KTM-esek hibáit Foggia használta ki, aki végig az élboly végén haladt, majd a végén Acostát is levadászva felállhatott a dobogóra.

A pole-ból induló Fenati sokáig a dobogós helyekért küzdött, számos szép előzést bemutatott, de az utolsó körre elfogyott a Husqvarnás lendülete. Akárcsak a két PSR motorosnak, pedig Darryn Binder néhány kör erejéig úgy tűnt, beleszólhat az élmezőny harcába.

Acosta ezzel a 4.hellyel sem lehet csalódott, hiszen továbbra is magabiztos előnnyel utazhat majd két hét múlva a Brit Nagydíjra.

Címlapkép forrása: Red Bull KTM Ajo

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.