A Porschénél köthet ki Felipe Nasr és Dane Cameron!

A Sauber F1 Team korábbi versenyzője, Felipe Nasr negyedik éve versenyez a Whelen Engineering Racing színeiben az IMSA sportautó-bajnokságban, ez idő alatt kétszer végzett a 2. helyen a daytonai 24 órás versenyen, 2018-ban pedig váltótásával, Eric Currannel megnyerte a bajnoki címet.

Sajtóértesülések szerint a brazil pilóta több gyártó kívánságlistáján is szerepel a 2023-ban induló LMDh szabályrendszer idejére, és mind közül a Porsche áll legközelebb a szerződtetéséhez – erről maga Nasr beszélt a Sportscar365-nek. Ugyanakkor a lap azt is tudni véli, hogy a 29 éves versenyző iránt a Ferrari is érdeklődik, az olaszok szintén 2023-ban indítják WEC hypercar programjukat.

Amennyiben Nasr valóban aláírna a Porschéhoz, akkor a Sportscar365 értesülései szerint a németek korábbi gyári versenyzője, Earl Bamber váltaná őt jövőre a 31-es Cadillac volánja mögött. A lap kereste ezzel kapcsolatban az új-zélandi versenyzőt, aki csak annyit reagált, hogy nincs semmi hozzáfűznivalója.

Nasrt egyébként a hírek szerint egy igazi IMSA-veterán, Dane Cameron is követné a Porschéhez. A 33 éves versenyző 2014 óta versenyez a szériában és 2018 óta a Honda Performance Development gyári versenyzője. Bajnokságot három alkalommal is sikerült nyernie: 2014-ben GTD-, 2016-ban Prototype-, 2019-ben pedig DPi-kategóriában ért fel a csúcsra.

címlapkép forrása: IMSA hivatalos honlapja
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email