F3-hírcsokor: Charouz helycserék, Kaylen Frederick kihagyja a hétvégét!

Távozók és érkezők, és egy balszerencsés amerikai - Spa előtti F3-as hírek összeszedve.

Folytatódik az elmúlt években megszokott év közbeni pilótakeringő. Ezúttal a Charouz mutatott ajtót két versenyzőjének. Reshad de Gerus nevén nem lepődünk meg, a francia legjobb eredménye egy 13. hely volt, a pontszerzés közelébe nem került.

Fittipaldi helyzete azért már érdekesebb, mert bár valóban nem hozta a konstans eredményeket, ennyire talán nem szerepelt alul. Egyes internetes pletykák szerint a dolog mögött az állhat, hogy Enzo szeptemberben már az F2-es mezőny tagjaként indulhat Monzában.

A váltó versenyzők személye sem tűnik minőségi előrelépésnek. A portugál licensszel versenyző, de egyébként cseh Zdeněk Chovanec, az Euroformula Openből lehet ismerős, Keszthelyi Vivien egyik nagy riválisaként sokat harcoltak az utolsó pozíciókért – ezzel valószínűleg mindent elmondtunk, mire lehet tőle számítani.

Hunter Yeany tavaly megnyerte az amerikai F4-es bajnokságot, idén leginkább az Indy Pro 2000-ben versenyzett, lényegesen kevesebb sikerrel. Viszont rendelkezik tapasztalattal a spái pályáról, hiszen múlt hónapban a Brit F3-as bajnokságban beugróként versenyzett már itt, ráadásul dobogót is szerzett. Ennek ellenére bátorság lenne tőle egyből pontszerzést remélni.

Kayleen Frederick ezúttal sem tud rajthoz állni (Kép forrása: Formula3.com)

Másik hír, hogy folytatódik Kaylen Frederick balszerencséje. A legutóbbi fordulót sérülés miatt kihagyó versenyző most sem állhat rajthoz, ezúttal a kötelező PCR-teszt során mutattak ki pozitív eredményt az amerikai versenyzőnél. Helyettese nem lesz, kettő autóval áll rajthoz a Carlin.

Címlapkép forrása: Charouz Racing hivatalos twitter oldala

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.