A Red Bull Ringen debütálhat együléses versenyautóval a Mercedes juniorja!

A Mercedes által támogatott Andrea Kimi Antonelli a Ferrarival köztudottan szoros kapcsolatot ápoló Prema Powerteam színeiben teljesítheti az Olasz Formula-4 idei szezonjának utolsó három fordulóját – jelenti a Formula Scout!


A bolognai fiatalember augusztus 25-én ünnepelte 15. születésnapját, ezzel elég időssé vált, hogy a nemzetközi szabályok értelmében Formula 4-es versenyen vehessen részt. A debütálásra az olasz nemzeti széria szeptember 10-12-i, ausztriai fordulóján kerül sor a Red Bull Ringen.

Antonelli kilenc éves kora óta gokartozik versenyszerűen, a Mercedes 2018-ban igazolta le. Azóta két Európa-bajnoki címet és számos kisebb bajnokságot nyert. Többször tesztelt már F4-es versenyautót, legtöbbet az AKM Motorsport istálló színeiben, melyet édesapja, Marco igazgat. A család terve Andrea számára egy teljes 2022-es szezon az olasz F4-ben.

“Boldogan jelentem be, hogy az Olasz Formula-4 utolsó három fordulóján rajthoz állok a Prema Powerteam színeiben. Ez egy izgalmas, új kihívás lesz számomra, amit alig várok, hogy elkezdődjön. Köszönettel tartozom a Premának és a Mercedesnek, hogy biztosították számomra ezt a lehetőséget” – írta közösségi oldalain Antonelli.

A Red Bull Ring-i forduló előtt az Olasz Formula-4 összetett értékelését a Van Amersfoort Racing brit versenyzője, Oliver Bearman vezeti, miután az eddigi tizenkét versenyből hétszer őt intette le elsőként a kockás zászló. A szériában két honfitársunkat is megtalálhatjuk: Válint Bence a 15.-, Révész Levente a 29. helyen áll a tabellán.

Címlapkép: FIA / KSP Reportages
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email