Askew és Ilott is indul a következő IndyCar futamon!

A Rahal Letterman Lanigan Racing bejelentette, hogy a szezon hátralévő részében a korábbi USF2000- és Indy Lights bajnok Olier Askew vezetheti a 45-ös rajtszámú Dallara-Hondát. Az amerikai pilóta a szezon folyamán egy-egy hétvégén megfordult már az Arrow McLaren SP-nél és az Ed Carpenter Racingnél is, most pedig a harmadik jövő évi versenyzőjét továbbra is kitartóan kereső RLL-től kapja meg a lehetőséget, egyelőre három verseny erejéig.

A brownsburgi istálló még nem jelentette be, hogy ki fogja vezetni a 45-ös autót jövőre. A gép volánja mögött az elmúlt hétvégéken megfordult már Santino Ferrucci és Christian Lundgaard is, a dán ráadásul nem is ment rosszul, Askew-nak tehát fel van adva a lecke, ha ülést akar jövőre. A 24 éves versenyző egyébként 2020-ban egy szezont már lehúzott az Arrow McLaren SP-nél, idén pedig az IMSA sportautó-bajnokságban versenyez.

Ezzel azonban még nem ért véget a bejelentések sora. Néhány órával az RLL közleménye után a Juncos Hollinger Racing jelentette be, hogy a szezonból hátralévő versenyeken indítanak egy autót, melyet az első alkalommal Callum Ilott vezethet.

Ricardo Juncos és Brad Hollinger augusztus elején jelentették be, hogy jövőre közös csapatot indítanak az IndyCar-ban, és már az idei szezon utolsó három futamán rajthoz szeretnének állni. Ez végül meg is valósul, a Formula-2 tavalyi ezüstérmesének személyében pedig nem is akármilyen pilótára csaptak le. Az még egyelőre nem ismert, hogy később Laguna Secában és Long Beach-ben ki terelgeti majd a 77-es rajtszámú autót.

A jelenleg a Ferrari tesztpilótájaként, valamint az Alfa Romeo tartalékversenyzőjeként tevékenykedő brit nemrég próbálta ki magát GT-autók volánja mögött, másfél hete például még a le mans-i 24 óráson versenyzett, ahol kategóriájában 3. helyezést szerzett. Az Egyesült Államokban azonban még sohasem versenyzett, de elmondása szerint nagyon várja a bevetést és büszke, hogy a program tagja lehet.

Ez lesz Juncos első IndyCar-részvétele a 2019-es Indy 500 óta, melyen Kyle Kaiser a 33. helyről indulhatott, a versenyen azonban 71 kör megtétele után balesetet szenvedett és kiesett.

Címlapkép forrása: Alfa Romeo Racing ORLEN hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email