Az Iron Lynx-szel közösen indít LMP2-es csapatot a Prema Powerteam!

Nagy dobásra készül az együléses nevelőszériák egyik top csapata, a Prema Powerteam: jövőre a Ferrari egyik ügyfélcsapatával, az Iron Lynx-szel közösen indítanak egy LMP2-es csapatot az endurance-világbajnokságon!

A két fél júliusban egyesítette erőit, amikor a Prema is az Iron Lynx-t birtokló svájci cég tulajdonába került. Ennek az együttműködésnek az egyik programja lesz a közös LMP2-es szereplés jövőre. A csapat az egyetlen észszerű megoldást választva az Oreca cég kasztniját fogja használni, melyet hamarosan le is szállítanak a Prema északkelet-olaszországi főhadiszállására. A program egyelőre egy autóról fog szólni, viszont az Iron Lynx egyik szóvivője a Sportscar365-nak megerősítette, vizsgálják a bővítés lehetőségét.

A Prema Powerteam és az Iron Lynx is szoros kapcsolatban áll a Ferrarival, az olaszok azonban már leszerződtek az AF Corséval a 2023-ban induló Hypercar projekt versenyeztetését illetően. A Prema-Iron Lynx közös projekt célja így elsősorban minden bizonnyal a fiatalok versenyeztetése lesz.

[kép forrása: Prema Powerteam hivatalos honlapja]
Címlapkép: Iron Lynx hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email