F2: Fittipaldi váltja Beckmannt a Charouznál!

Beigazolódtak a Spa-Francorchamps-ban megjelent híresztelések, miszerint a Charouz F2-es csapatánál David Beckmann helyét Enzo Fittipaldi veszi át a monzai fordulótól.

A korábbi kétszeres F1-es világbajnok, Emerson Fittipaldi unokája az idényt eredetileg Amerikában, az Indy Pro 2000 sorozatban kezdte az RP Motorsport és az Andretti Autosport által közösen indított autóban, ezt a programját azonban két verseny után feladta, mituán a Charouz Racing System az utolsó pillanatban leszerződtette az FIA F3-ba. Fittipaldi a szezon első négy fordulójában összesen 25 pontot szerzett (köztük egy hungaroringi fordított rajtrácsos dobogót), Belgiumban azonban már nem versenyzett és az amerikai Hunter Yeany vette át a helyét.

Három nappal ezt követően azonban kiderült, hogy David Beckmann-nak elfogyott a pénze, ezért távozni kénytelen a Charouz F2-es csapatától, a helyére pedig Fittipaldi ül be. A brazil soha korábban nem vezetett még Formula 2-es autót, így saját bevallása szerint is hatalmas kihívás lesz egy 45 perces szabadedzés alatt mindent megtanulnia. Első hétvégéjén, de talán ebben az első csonka idényben is óriási eredményt tehát nem kell várni tőle, de jövőre talán már eredményesebb lehet.

A Formula Scout értesülései szerint egyébként a Charouz F3-as csapatánál Yeany megtarthatja helyét a szezon végéig, sőt a Reshad de Gerus helyére Belgiumban beugró Zdeněk Chovanec is maradhat az istállónál az idény hátralévő részében.

Címlapkép: Haas F1 Team hivatalos Facebook oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email