Kimi Räikkönen visszavonul!

Másodszor is bejelentette visszavonulását Kimi Räikkönen. A Jégember közösségi oldalán maga jelentette be a hírt, hozzátéve, hogy a döntést már a télen meghozta, nem volt könnyű neki, de eljött az ideje új dolgokat csinálni.

“Annak ellenére, hogy a szezon még tart, szeretnék köszönetet mondani a családomnak, minden csapatomnak, mindenkinek, aki részt vett a versenyzői karrieremben, és különösen a nagyszerű rajongóknak, akik mindvégig szurkoltak nekem” – írta Räikkönen búcsúposztjában.

Räikkönen búcsúüzenete a szurkolók felé

A 42 éves finn pilóta 2001-es debütálása óta volt a Sauber, a McLaren, kétszer a Ferrari, a Lotus és az első csapatából alakuló Alfa Romeo pilótája is. Karrierje során már eddig is rekordszámú, 343 futamhétvégén vett részt, 21 győzelmet, 18 első rajtkockát, 103 dobogós helyezést, 1865 pontot, és világszerte rengeteg rajongót szerzett.

Amellett, hogy sajátos stílusa nagyon fog hiányozni a sportból, bejelentése lavinát indíthat a pilótapiacon is. A legerősebb sajtópletykák Valtteri Bottas érkezését jósolják helyére a Mercedestől.

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email