Újabb balhé a láthatáron: a Red Bull rájött a Mercedes titkára?

A silverstone-i hétvége óta a Mercedes ismét apróbb fölénybe került az erőforrások terén, ami főleg a kigyorsítások korai szakaszán érzékelhető. A német istálló ezt azzal magyarázta, hogy a Honda a rájuk leselkedő rajtrácsbüntetések veszélye miatt visszafojtotta az erőforrásait, a Red Bull azonban ezt tagadja, sőt előálltak a maguk verziójával is – számolt be a német Auto Motor und Sport.

Az energiaitalosok (és a Ferrari) szerint a Mercedes trükkje az, hogy a szabályok által engedélyezett szintnél alacsonyabbra csökkentik az intercoolerből a motor égésterébe jutó levegő hőmérsékletét, amely itt fizikai mivoltából adódóan összesűrűsödik, ez pedig az üzemanyag elégetésekor akár plusz húsz lóerőt is jelenthet.

A szabályok szerint a hengerekbe jutó levegő hőmérséklete legfeljebb tíz Celsius fokkal lehet alacsonyabb, mint a külső hőmérséklet, amit az FIA által hitelesített szenzorok mérnek. A Red Bull úgy véli, a Mercedes kijátssza ezeket az ellenőrzéseket, ezért a helyzet tisztázásáért fordultak az FIA-hoz, illetve a hírek szerint panaszt is tettek ellenfelük ellen a Szövetségnél.

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email