🇳🇱 F3: Crawford nyitott az élen Zandvoortban!

A széria történetének legfiatalabb dobogós versenyzője, Jak Crawford nyerte az FIA F3 szabadedzését Zandvoortban, amelyen említésre méltó módon, a péntek délelőtti időpont ellenére tömve volt a legtöbb lelátó!


Az esőáztatta spa-francorchamps-i hétvégét követően szép napos, meleg idő fogadta a csapatokat Zandvoortban, ennek ellenére a poros, csúszós pályával többeknek is meggyűlt a baja. Ez várhatóan a hétvége további részében is így lesz, hiszen az igazi oldschool pályán nincsenek aszfaltozott bukóterek és kilométeres kifutók. Ha hibázol, akkor fal, szerencsésebb esetben sóder. Ezek a körülmények két alkalommal is piros zászlót idéztek elő: először akkor volt szükség a megszakítást jelző eszközre, amikor egy kicsúszást követően tele lett sóderrel a pálya, később pedig Tijmen van der Helm gyorsított ki túl agresszíven az egyik kanyarból és beleállt a falba.

Van der Helm balesete az F3-as szabadedzésen

A legjobb köridők az utolsó hat percben, a második újraindítást követően érkeztek. Addig többnyire a bajnokság két élloasa, Dennis Hauger és Jack Doohan ping-pongoztak a legjobb időkkel, a végén azonban a spái nyitóversenyen az első dobogóját megszerző Jak Crawford állt az élre 1:25.535-ös idővel, ez pedig elégnek bizonyult a győzelemhez. Mögé az utolsó pillanatban az ART Grand Prix orosz versenyzője, Aleksandr Smolyar jött be a 2. helyre, megelőzve csapattársát, Frederik Vestit. Hauger végül a 4. helyen végzett, őt pedig Novalak, Doohan, Hoogard, Martins, Edgar és a kétfordulós kihagyás után visszatérő Frederick végeztek. Tóth László 28. lett.

A szabadedzés részletes eredményei

Folytatás 13:50-től az időmérő edzéssel, melyet elvileg már az M4 Sport is közvetíteni fog, bár a múlt hétvégét követően ilyet már nem merünk kijelenteni.

Címlapkép: FOM
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email