Hamilton nyerte a csonka első szabadedzést Zandvoortban!

Talán nem túlzás azt állítani, hogy Sebastian Vettel és az ő autója vitte el a show-t a Holland Nagydíj első szabadedzésén. A német pilóta Aston Martinja a 16. percben lerobbant (korábban már MGU-K hibára is panaszkodott rádión), megállt a pálya szélén, ami miatt bemutatták a piros zászlót. Az ezt követő folyamatok azonban nem zajlottak zökkenőmentesen, ugyanis az áramütés veszélye miatt a pályaszemélyzet nem merte megközelíteni az álla maradt autót. Elképesztő képsorokat figyelhettünk majdnem negyen percen keresztül, mire végre-valahára felszabadult a pálya és az utolsó 6 percre újraindulhatott a körözés.

Ez a néhány perc igazi tüzijátékot hozott, egymás után záporoztak a jobbnál-jobb köridők. Végül a világbajnoki pontversenyt vezető Lewis Hamilton tudott a leghamarabb körbeérni a 4,2 km hosszú aszfaltcsíkon, mögötte a hazai közönségkedvenc Max Verstappen végzett a második helyen, akit a két Ferrari követett.

Az első szabadedzés részletes eredményei [kép forrása: F1 hivatalos Twitter oldala]

Túlságosan sok akciót tehát nem láthattunk, azt viszont sikerült megállapítani, hogy a forgalom nagyon fontos tényező lesz az időmérő edzésen. Rövid a pálya, nagyon hamar fel tudnak torlódni az autók, a vonalvezetésből adódóan pedig a legtöbb helyen nincs igazán lehetőség félrehúzódni. Ha egy gyorskörön lévő versenyző rossz helyen ér utol valakit, arra nagyon könnyen rá lehet fázni. Ez majdnem meg is történt Lando Norrisszal, akire Esteban Ocon nem figyelt – a francia később kapott is egy szóbeli figyelmeztetést.

Ocon és Norris esete az első szabadedzés végén

Folytatás 15 órától a második szabadedzéssel!

Címlapkép forrása: Alpine F1 Team hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email