Portimão nyithatja a 2022-es szezont!

Miközben zajlott a Német Túraautó-bajnokság nürburgringi hétvégéjének első szabadedzése, a széria vezetése közzétette a 2022-es szezon előzetes versenynaptárát. Az időterv tartalmaz két, egyelőre helyszín nélküli hétvégét, valamint egy feltételes időpontot, szóval még bőven lehetnek változások.

A friss tervezet szerint a szezon április 30-án az Algarve International Circuiten venné kezdetét, ami a DTM első vendégszereplése lehetne Portugáliában 2004 óta. A bajnokság még az ITC érában versenyzett Estorilban, majd a pályának 2004-ben volt egy váratlan visszatérése, azóta viszont nem versenyzett a DTM az ibériai országban.

Ezt követően a Lausitzringre látogatna a mezőny, méghozzá a “Turn 1” vonalvezetést jelenti a döntött kanyarral. Nem kell megijedni, nem csak az első kanyarban fognak a pilóták versenyezni. 😂 Ezután jön a két, jelenleg még helyszín nélküli forduló június 5-én és 19-én, majd következik a Norisring, a Nürburgring, aztán Spa-Francorchamps. A legendás belga pálya szeptember 10-11-re van tervezve, ez azonban egy előzetes dátum, az illetékeseknek meg jóvá kell hagynia. Szeptember 25-én Spielberg következik, a szezonzárót pedig Hockenheimben tartják majd október 9-én.

A DTM 2022-es előzetes versenynaptára. [kép forrása: DTM hivatalos Twitter oldala]

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email