Robert Kubica indul a Holland Nagydíjon a koronavírusos Räikkönen helyett

Visszavonulása kapcsán már eddig is Kimi Räikkönenről szólt ez a hétvége, szombat délelőtt pedig még inkább középpontba került a finn!

A 2007-es világbajnok egyik kötelező koronavírus-tesztje ugyanis pozitív eredményt mutatott, így a hatályos előírásoknak megfelelően természetesen nem vehet részt a Holland Nagydíjon. Legutóbb Lewis Hamilton volt kénytelen vírusfertőzés miatt versenyt kihagyni, még tavaly Bahreinben.

“Az FIA, a Formula-1 és az Alfa Romeo Racing ORLEN megerősíti, hogy az egyik kötelező PCR-teszt Kimi Räikkönennél pozitív eredményt mutatott. Az érvényben levő protokoll szerint az érintett versenyző nem vesz részt a hétvége további részében. Valamennyi kontaktszemély tesztelésre került. Az FIA és a Formula-1 által lefektetett eljárásrend biztosítja, hogy a Holland Nagydíj lebonyolításában további fennakadások ne legyenek” – állt az FIA és a Forma-1 közös közleményében.

Az Alfa Romeo nem sokáig habozott és gyorsan bejelentették, hogy Räikkönen helyét a hétvégén Robert Kubica foglalja el. A csapat lengyel tesztpilótája 98. F1-es versenyére készül, az elsőre az Alfa Romeo csapatával. Räikkönennek az előírások szerint negatív tesztre lesz szüksége, hogy visszatérhessen a paddockba, így az egyelőre még tisztázatlan, hogy a jövő heti Olasz Nagydíjon bevethető lesz-e.

Címlapkép forrása: Alfa Romeo Racing ORLEN hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email