Liam Lawson dominált a Red Bull Ringen!

A Red Bull új-zélandi juniorja a csapat hazai pályáján megmutatta, hogy miért is a nevelőprogram egyik elsőszámú ékköve!

Liam Lawson magabiztos győzelmet aratott a Red Bull Ringen Maximilian Götz előtt, Philip Ellis szoros küzdelemben megőrizte a dobogót.

Remek csatákat hozott a Red Bull Ringi 1. futam. Lawson mindezekből persze sokat nem érzékelhetett, hiszen egy percre se engedte ki a kezéből a vezetést és bár Götz igyekezett vele tartani a tempót, de nem tudott veszélyes lenni az új-zélandi tehetségre.
A másik AF Corse Ferrarival Alex Albon szinte minden csatában részt vett és közel járt ahhoz, hogy a harmadik helyen haladó Ellis-t is elcsípje. Ebben azonban Kelvin van der Linde akadályozta meg, aki meglökte a thait-t, de sportszerűen nem előzte meg. A dél-afrikai testvére miatt előkerült egyszer a sárga zászló is, feltehetőleg az egyik kőkemény párharc során sérülhetett meg Sheldon BMW-jének a felfüggesztése.

Hiába helyezett rá Wittmann komoly nyomást, Liam Lawson duplázott a Red Bull Ringen!

Bár a pole-t Marco Wittmann szerezte meg (mindössze 26 ezreddel!), az első boxkiállás gyorsan megváltoztatta a sorrendet. A BMW-s jött először kerékcserére, Lawson egy körrel tovább maradt kint, de ezzel a körrel sikerült kiépítenie akkora különbséget, hogy visszatudott jönni a német elé a kiállása után.
Ahogy a tegnapi versenyen, ezúttal is Nico Muller húzta legtovább a kiállást, a végén némi izgalmat csalva az első helyért folyó csatába. A svájcit utolérte az első kettős, így Wittmann nagyon megérkezett az új-zélandira, aki azonban bírta a nyomást, így a vasárnapi versenyt is megnyerte.


A pontverseny éllovasa Kelvin van der Linde szolid hétvégét zárt, ezúttal egy 6.helyet hozott, amit Daniel Juncadella időbüntetése után örökölt meg. Testvére, Sheldon ezúttal is peches volt, egy defekt vetett véget a versenyének. Hasonlóan járt Alex Albon is, de az AF Corse versenyzője befejezte a futamot.

Folytatás két hét múlva Assenben!

Címlapkép forrása: Motorsport Week

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.