🇩🇪 TCR Eu: Azcona megállíthatatlan – újabb dupla győzelmet szerzett a spanyol a Nürburgringen

A TCR Azcon… Europe 😛 nürburgringi fordulójának beszámolója a Grand Prix Zóna szemszögéből.

A szombat reggeli időmérő leosztása a szokásos volt: amíg a Hondák nagyon jó időket futottak és Isidro Callejas 17 évesen meg is szerezte első TCR Europe pole-ját Franco Girolami előtt, Azcona a top tíz közepére kvalifikált (ötödik lett ezúttal), majdnem 6 tized hátrányban a Hondákhoz képest és Langeveld valamit Teddy Clairétől is kikapott. Azonban mindenki tudta, hogy Azcona ismét erősz lesz a futamok második felére- Girolami szerint a Cupra gumijai a versenyek közepe után sokkal jobb állapotban vannak mint a többi modellnek. A Hondák cserében a második futamos fordított rajtrács első sorát is bezsebelték, hiszen Davidovski és Jack Young a 9-10. helyen zárták a Q2-t.

Az első futam:

Az argentin hondás elmélete pedig be is vált. A rajtnál Callejast bedarálták, ellenben ő átvette a vezetést és Azconának a kavarodásban egy kis időbe telt amíg a Girolami után eredhetett. Nestor öccse mindent megtett, kb. saját határain túl autózva védte a potenciális győzelmet, kétszer is kifékezve az amúgy a célegyenes végén már jobb íven levő spanyolt. Azcona aztán az utolsó körben csapott le, egy váratlan manőverrel legyőzve Girolamit- gyanúsan ezért a győzelméért küzdött meg a legjobban a teljes TCR Europe pályafutása alatt a 2018-as bajnok. Mögöttük Langeveld loholt, aki Azcona előzésére már teljesen Girolami nyakára esett, de nem tyditt előzni, míg a top hatot Teddy Clairet, Tom Coronel és Klim Gavrilov zárták. Az orosznak ez amúgy idei második legjobb eredménye.

A pontszerzők:🏆Azcona🥈Girolami🥉Langeveld-T. Clairet-Coronel-Gavrilov-Callejas-Borkovic-Taoufik-Homola-Bennani-Galas-Jelmini-Baert-J. Clairet

Azcona, a megállíthatatlan! [kép forrása: a TCR Europe hivatalos Facebook oldala]

A vasárnapi verseny:

***A futam előtt nem sokkal derült ki, hogy Coronel kihagyja a hétvége második versenyét, a Holland Nagydíjas riporter szerepköre miatt.

A lámpák kialvása után szegény Davidovski pont úgy rajtolt el az első sorból, ahogy azt vártuk 😅, nagyjából azonnal 5-6 helyet bukva. Young és Girolami partiját pedig azonnal elk*rta Azcona, aki néhány kör után bedarálta a brit hondást, akit rögtön utána Girolami is elcsípett a második helyért. A futam innentől el is dőlt, azonban a 3-7. helyek környékén egy eszement csata alakult ki a Young-Teddy Clairet-Langeveld-Gavrilov-Galas ötös között. Dícséretet pedig főleg a cseh fiatal érdemel, aki abszolút tudta tapasztalt riválisai tempóját és harciasságát hozni, pl. Langeveld ellen nagyokat védekezve. A dobogó alját végül Teddy csípte el, egy Young elleni, nem teljesen szabályos- tehát jó túraatós- manőverrel, aminek következtében utólag el is veszítette a dobotót a brittel szemben.

A pontszerzők: 🏆Azcona🥈Girolami🥉Young-T. Clairet-Langeveld-Galas-Gavrilov-Baert-Borkovic-Callejas-J. Clairet-Taoufik-Davidovski-Bennani-Ryba

Azcona két újabb győzelmével nagyon a bajnoki cím kapujában lohol, hiszen 316 pontja fényévekkel több bárki másénál: egyedül Girolami (279) és Langeveld (228) vannak 200 pont fölött. Bennani gyenge fordulójával kezd nagyon lemaradni, míg Coronel ha indul és tudta volna azt hozni mint az első versenyen, nem lenne sokkal Langeveld mögött.

Versenyző pontszám
Azcona 316
Girolami 279
Langeveld 228
Bennani 195
Coronel 183
A bajnoki címre még minimálisan esélyesek- avagy Azcona és a mezőny

A bajnokságból két forduló van hátra, szeptember utolsó hétvégéjén folytatódik Monzában. Az e hétvégi futamok pedig szokásosan végignézhetők a széria YouTube csatornáján.

 

Címlapkép forrása: a TCR Europe hivatalos Facebook oldala

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.