Gasly szárnyalt, míg Tsunoda a mélybe hullott Zandvoortban!

Az AlphaTauri hála Pierre Gasly kiemelkedően jó teljesítményének 12 pontot gyűjtött és közelebb lopta magát a csapatbajnoki pontverseny ötödik helyéhez. A francia úgy néz ki kiváló vezető egyéniséggé nőtte ki magát a “függetlenebb kis Red Bullnál”. Gasly így elégedett volt, viszont Tsunodát nem csak a rossz időmérős eredménye hátráltatta a jó szereplésben.

Pierre Gasly (P4): “Nagyszerű ez a 4. hely! A két Mercedes és Max mögött végezni, azt hiszem ennél többre nem is számíthattunk volna ma. Tizenkét fontos pontot szereztünk és azt kell mondjam nagyon élveztem ezt a 72 kört ezen a pályán, valamint a csatát Leclerc-rel. Az autó gyors, és úgy tudom alakítani a beállításokat ahogy én szeretném, úgyhogy örülök és köszönöm a csapatnak!”

Yuki Tsunoda (DNF): „Sajnos menet közben láttuk az adatokon, hogy probléma van a motorral, így ki kellett állnunk a versenyből. Ezt leszámítva élveztem a versenyt. Nehéz volt előzni, viszont a tempónk meglehetett volna, csak már az elejétől fogva, amikor nyomni akartam volna ez a motorprobléma hátráltatott. Ezt leszámítva a gumik jól működtek, viszont miután megtaláltuk a problémát, hogy megóvjuk az erőforrást magát ki kellett állnunk a versenyből. Nincs mást tennem, mint előre fókuszálnom a következő versenyre, ami Monza lesz. Szerencsére onnan már van tapasztalatom, úgyhogy remélem ott már minden rendben lesz.”

Bár Segio Perez lett a nap versenyzője Hollandiában, Pierre Gasly jóval nagyobb sikert ért el a negyedik helyével a többség szerint. [Kép forrása: Scuderia AlphaTauri hivatalos Twitter oldala]

Az AlphaTauri azért küzd, hogy a bajnokság ötödik helyét elcsípje az év végén, de ahogyan az anyacsapat, úgy a kis bikások is szinte fél lábon ugrálnak a Gasly-Tsunoda párossal a fedélzeten. A csapat a Holland Nagydíjat követően a bajnoki pontverseny hatodik helyén áll 84 ponttal. Ezzel hat ponttal az Alpine mögött állnak, míg egy kényelmesnek mondható 31 ponttal az Aston Martin előtt.

[Címlapkép forrása: Scuderia AlphaTauri hivatalos Twitter oldala]

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.