Ismét erős pontszerző volt az Alpine!

A francia csapat az évadnyitó fordulót leszámítva minden egyes alkalommal pontszerző helyen tudhatta legalább az egyik versenyzőjét. A Holland Nagydíjon Fernando Alonso remek első körös helyezkedésével két pozíciót is nyert a rajtot követően, majd a végén még Carlos Sainz-ot is képes volt megelőzni, míg Esteban Ocon a McLareneket tartotta fel, hogy behozza az autót a 9. helyen.

Fernando Alonso (P6): “Úgy terveztem a rajtom, hogy kívülről körbeautózok mindenkit, de Giovonazzinak is ez volt az ötlete, így ott nem maradt helyem. Aztán Estebannal (Ocon) is csatáztunk és a 4-es kanyar után volt egy kis akció, de ezt követően minden csakis a gumikezelésről szólt. A gumikopás kulcskérdés volt, így minden körben informáltuk a csapatot. Azt kell mondjam, hogy ez a 6. hely a maximum volt, ráadásul az egyik Ferrari előtt. Erre nem nagyon számítottunk!”

A csapat ugyan távolodik az Aston Martintól, de figyelniük kell az AlphaTauri csapatára, mert Gasly vészesen viszi előre őket a pontversenyben! [kép forrása: Alpine F1 Team hivatalos Twitter oldala]

Esteban Ocon (P9): ”Eseménydús futamunk volt ma és boldog vagyok, hogy pontokat tudtunk gyűjteni. A rajt után elég szoros volt a helyzet, de élveztem a csatákat a pályán. Ami engem illet, szerintem egy-két pozícióval feljebb is tudtunk volna végezni, de nem volt túl sok szerencsénk a kék zászlókkal, kritikus időpontokban. Csapatként viszont nagyon jó hétvégét zártunk. Jó volt a tempónk egész hétvégén, így elégedettek lehetünk. Fontos pontokat szereztünk a konstruktőri bajnokságban, és most pedig Monza következik, ahol hasonló eredményekre számítunk, hiszen tavaly is jók voltunk ott, így folytatni akarjuk a jó szereplést.”

Az Alpine a Hollandiában elért eredményével továbbra is a konstruktőri bajnokság ötödik helyén áll 90 ponttal, de már csak hat ponttal megelőzve, az őket üldöző AlphaTaurit. Az egyéni bajnokságban Alonso jelenleg a tizedik, míg Ocon a tizenegyedik.

[Címlapkép forrása: Alpine F1 Team hivatalos Twitter oldala]

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.