Valtteri Bottas több éves szerződést kötött az Alfa Romeoval!

Véget értek tehát a hosszú hetek óta tartó pletykák a finn jövőjével kapcsolatban és az is igaz lett, amit először a Canal+ írt meg a bejelentés kapcsán: a Holland Nagydíjat követő hétfőn indult meg az a lavina, ami rendezheti a Mercedes és Williams jövő évi üléseit is a közeljövőben.

Pontosan nem tudni, hogy hány éves szerződést kötött a svájci gárdával Bottas, a lehetséges Mercedes-Sauber összeborulás azonban tovább robogtatja majd a találgatások vonatját a közös jövővel kapcsolatban. Ami bizonyos, hogy a finn öt szezon után fogja elhagyni a Mercedest, időszak ami alatt eddig kilenc győzelmet, 54 dobogót, 17 pole-pozíciót és 16 leggyorsabb kört jegyzett (amivel 4 konstruktőri címhez segítette a csapatot), nem utolsó sorban pedig kétszer ezüst, egyszer pedig bronzérmes volt az összetettben. 2021-ben kilenc további futama van, hogy tovább javítson ezeken a statisztikákon.

Az említett számok és emlékek képekben, ahogy a Mercedes megköszönte Bottasnak az elmúlt 5 évet.

Bottas csapatváltása egyben azt is jelenti, hogy ismét együtt dolgozhat Frédéric Vasseurrel, aki 2009-11 között csapatfőnöke volt az ART Grand Prix-nál és 2011-ben az ő szárnyai alatt szerezte meg a finn a GP3-as címet. Ha hihetünk a sajtónak (és főleg az ismét nagyon jól inspirálódott Canal+-nak), a Bottas helyére érkező George Russell bejelentése akár holnap délelőtt is érkezhet, de a héten elvileg mindenképpen bejelentik a brit érkezését a Williamstől.

Közben pedig a kérdőjelek ugyan csökkentek a 2022-es pilótfelállásokat illetően, az Albon-Red Bull-Mercedes “konfliktus” gyanúsan csak azután kap még erősebb hátszelet, hogy Russell távozása hivatalossá válik Grove-ban. Csaba azonban még mindig nincs teljesen meggyőződve aziránt, hogy Nyck de Vries nem a Williams versenyzője lesz 2022-ben, mint ahogyan Albon előtt is érdekes jövő állhat ha tényleg elengedi a kezét a Red Bull.

Címlapkép forrása: az F1 Fanatics weboldala

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.