George Russell a Mercedes pilótája

A Mercedes kedden megerősítette, ami egy ideje már nyílt titok volt a paddockban: 2022-ben George Russell veszi át az Alfa Romeóhoz távozó Valtteri Bottas helyét. A brit pilóta az elmúlt három szezonban a Williamsnél villantja meg oroszlánkörmeit, és ha valaki, akkor ő megérdemelte, hogy a mezőny egyik top csapatánál vezethessen.

A 23 éves versenyző 2019-ben debütált a Forma 1-ben a Williams csapatánál, miután az előző évben meggyőző fölénnyel lett a Formula-2 bajnoka. Russell a grove-i istállónál töltött évek alatt folyamatosan kiváló teljesítménnyel rukkolt elő, debütáló évében például nullára verte csapattársát, Robert Kubicát az időmérőkön, idén pedig óriási szenzációt szolgáltatva a 2. helyen végzett a Belga Nagydíjon. Személyében a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnak öt év után lesz új csapattársa.

“Különleges nap ez számomra mind emberileg, mind szakmai szempontból, ugyanakkor egy vegyes érzelmekkel telő nap is. Nagyon izgatott vagyok, hogy jövőre csatlakozhatok a Mercedeshez, ami óriási lépés a karrieremben, ezzel egy időben viszont kénytelen vagyok búcsút inteni csapattársaimnak és barátaimnak a Williamsnél. Megtiszteltetés számomra velük együtt dolgozni, és hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy képviselhettem a Williams nevet a Forma 1-ben” – fogalmazott a brit pilóta.

Szívmelengetően üdvözölte új csapattársát Hamilton

“Valtteri nagyon magasra tette a lécet azzal, hogy hétről-hétre folyamatosan jól teljesített, pole-pozíciókat szerzett, futamokat nyert és több világbajnoki cím megszerzéséhez járult hozzá. Célomként azt kell kitűzni, hogy megháláljam Toto Wolff, a csapat és a felsővezetés belém fektetett bizalmát, újabb bajnoki címek megszerzésében játsszak szerepet, és büszkévé tegyem a csapatomat. Van még kilenc versenyem a Williamsszel, ami a csapattal töltött időm alatt a legjobb kilencnek kell hogy legyen. Ezután, és csakis ezután kezdhetek el foglalkozni 2022-vel.”

Jövőre 2012 óta először lesz példa a Forma 1-ben arra, hogy egy csapat két brit versenyzővel álljon fel. Akkor a McLaren volt az érintett, és Hamilton szintén tag volt.

A Williams egyelőre még nem jelentette be, hogy ki lesz jövőre Nicholas Latifi csapattársa, sajtóértesülések szerint azonban Alexander Albon a legesélyesebb az ülésre. Ez egyben azt is jelentené, hogy az Alfa Romeóhoz Nyck de Vries érkezne, ami Antonio Giovinazzi Forma 1-es pályafutásának végét is jelentené.

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email